Jak byste zhodnotil podzimní část sezony?
Po nevydařeném vstupu do sezony, kde jsme, tuším, prohráli čtyři zápasy z pěti, jsme se jako tým semkli a začali sbírat bod po bodu. Nakonec z toho vyplynula série sedmi zápasů, kdy jsme nebyli poraženi, a to ani na penalty. Celkově to hodnotím pozitivně, ačkoliv bychom se měli pohybovat na jiných příčkách tabulky.

Šestkrát jste vychytal během podzimu čisté konto. A to jste ještě nechytal ve všech zápasech. To je velmi slušná bilance. Čím si to vysvětlujete?
Samozřejmě to není jen o mně. Jde o celý tým a v tomto případě o defenzivu, která fungovala velmi dobře. Myslím si, že byl potřeba čas na to, abychom se sehráli a každý z nás věděl, co od toho druhého může čekat a co si může dovolit.

Který zápas byl pro vás osobně nejtěžší?
Rozhodně to byl zápas proti Zbuzanům, kdy jsem si zachytal snad nejvíc v životě. Byl to zápas, kdy jsem měl asi deset nebo dvanáct zákroků, včetně centrů, a hlavně to bylo na domácí půdě, kde jsem mohl potěšit naše fanoušky.

Vybaví se vám některý zákrok, za který byste se sám pochválil a ze kterého máte radost?
Asi to byl přímý kop proti Zbuzanům, kdy míč letěl na moji stranu, já udělal úkrok za zeď a pak jsem se musel hodně natahovat, abych to vůbec vyrazil. Potom ještě střela za vápnem proti Meteoru, která byla velmi prudká, letěla po zemi a já ji stačil na poslední chvíli vyrazit alespoň na tyč.

Trenér Zbuzan Jaromír Jindráček (vlevo) a jeho asistent Marek Kincl.
Stříbro s rozpaky. Venku jsme ztráceli i se slabšími, mrzí trenéra Zbuzan

Dostali jste jen šestnáct gólů, což vás ve vaší skupině řadí na čtvrté místo v této bilanci. Je to odraz vaší hry?
Já pořád počítám výhru s Libiší, kdy jsme vyhráli 1:0, ale kvůli chybnému střídání jsme přišli jak o body, tak i o další nulu vzadu a měli bychom tedy třináct obdržených branek, což by nás posunulo až na druhé místo v této bilanci obdržených branek. Jinak je to samozřejmě odraz naší hry, kdy víme, co máme dělat a plníme úkoly trenéra.

Jenže na druhou stranu jste pouze patnáct branek vstřelili, takže jste spolu s Ostrovem nejhorší ve střílení gólů….
Ano, je to tak. S tímhle už máme dlouhodobé problémy. Neřekl bych, že nemáme kvalitu na to, abychom stříleli branky, ale našim útočníkům se bohužel nedaří. Nicméně věřím, že tento problém v jarní části sezony zmizí a my budeme střílet góly jako na běžícím páse.

Kde je největší síla vašeho mužstva a kde naopak hledat slabiny?
Naše největší síla je v týmovosti jako takové. Umíme pracovat jako tým a na hřišti nechat všechno. Z mého pohledu bych slabiny v týmu nehledal. Zkrátka prohráváme jako tým a dostaneme se z toho jako tým. Já osobně bych řekl, že u nás špatné výsledky dělá spíše naše mentalita.

Basketbalový EuroCup Women: DSK Nymburk - ŽKK Cinkarna Celje 65:61.
OBRAZEM: Nymburačky se pořádně nadřely

V průběhu sezony jste odehráli derby s Polabanem Nymburk. Jak byste jej zhodnotil s odstupem času?
Tak Polaban jsme skoro k ničemu nepustili, až na pár centrů do našeho vápna. Byli jsme větší část hry na míči a byli jsme také důraznější. Měli jsme také pár šancí, které jsme neproměnili. O výsledku rozhodly penalty, v nichž jsme byli úspěšnější.

Měl jste nebo máte nějaký brankářský vzor? A komu fandíte?
Mým brankářským vzorem pořád je Iker Casillas a vždycky jím bude. V Česku fandím Slovanu Liberec a v zahraničí jednoznačně Arsenalu!

Nyní je fotbalová přestávka. Jak vyplníte fotbalové volno vy?
Momentálně už mám naplánované dva zimní fotbalové turnaje, k tomu dva florbalové turnaje. A jinak se budu věnovat škole, kde toho mám teď celkem dost.

Martin Keller, 22 letBydliště: Kostomlaty nad Labem
Narozen: 11. 12. 1996 v Nymburce
Studuje: student pedagogické fakulty (TUL v Liberci) – obor TV a geografie
Znamení: Střelec
Další oblíbené sporty: florbal, volejbal, futsal
Oblíbené jídlo: čína
Oblíbené pití: Mountain Dew
Oblíbený film: Nedotknutelní
Oblíbená hudba: dnb (drum and bass)