Kromě domácí soutěže okusil tuniský fotbalista Bilel Wahbi i soutěž v Rusku či na Ukrajině, nakonec jej však fotbalový osud zavál do České republiky. Přes několik klubů nakonec zakotvil v Dolních Počernicích.

„Kontaktovaly mě jako první, jeden člověk z klubu se zná s maminkou mojí ženy. Potom jsem hrál ještě ve Vyšehradu, který v té době byl ve druhé lize. Ale měl jsem tam špatné finanční podmínky a zároveň nesmyslně náročné tréninky. Přes Jirny, Libiš a Jílové jsem se dostal opět do Počernic, ve kterých jsem dodnes,“ popisuje v rozhovoru pro web Pražského fotbalového svazu Wahbi svou cestu českou kopanou.

Fotbalový trenér Jan Štefko.
Máme jediný cíl. Pomoct fotbalu i v té poslední vesnici, říká trenér Štefko

Na profesionální kariéru musel kvůli zdravotním potížím zapomenou, fotbal už hraje jen pro radost. „V Počernicích k tomu mám skvělé podmínky. Žádné cíle už si ve fotbale nedávám, ty čekají spíš na mého bratrance Mohameda,“ naznačuje, že o jménu Wahbi dost možná ještě uslyšíme.

„Na mezinárodním turnaji, kde hrály Real Madrid, AS Řím nebo Juventus, byl zvolen nejlepším hráčem,“ seznamuje s úspěchy svého příbuzného, kterému by rád našel klub na zkoušku v Praze. „Stejně jako svému dalšímu, mladšímu bratranci Ghaithovi, který je také obrovsky talentovaný. Je dokonce kapitánem národního týmu ve své věkové kategorii,“ pokračuje ve výčtu fotbalově nadaných členů rodinného klanu.

Zápas letní přípravy fotbalové národní ligy mezi FK Pardubice (v červenobílém) a FK Trenčín příprava (v černém) na hřišti ve Svratce
Vážné zranění: Sezona Hufovi skončila už v prvním zápase

Sám má v českém fotbale nejraději pražské Bohemians. „Vlastně ani pořádně nevím proč, nikdy jsem nebyl na jejich zápase, ale z nějakého důvodu jsou mi sympatičtí,“ přemítá. A co Sparta, nebo Slavia? „Slavia, to jsou jen čínské peníze, Sparta je finančně také úplně jinde. Bohemians jsou skromní,“ myslí si.

Českou republiku si zamiloval. I českou kuchyni. „Guláš s knedlíkem a k tomu pivo, to je moc dobrá věc,“ culí se fotbalista, v jehož rodné zemi je typickým jídlem kuskus. „Moje žena umí vynikající!“ vyzdvihne kuchařské dovednosti své české manželky Michaely, s níž je už osm let.

Fotbalista Pavel Eismann.
Moje pravačka? Pokaždé ztracený míč, popisuje Eismann. Teď zařídila aspoň bod