Arsenal Česká Lípa přivítal na své půdě celek Chrastavy a vyrovnané utkání nakonec dopadlo lépe pro Českou Lípu, která vyhrála těsně 4:3. „Jsem strašně rád, že jsme to dokázali otočit a připsat si další vítězství v závěru podzimní sezony,“ řekl k zápasu trenér vítězného celku Rudolf Věchet.

Arsenal Česká Lípa - Chrastava 4:3 (2:3)

Do zápasu vstoupili lépe hosté, kteří se prosadili zásluhou Suka v 17. minutě. Radost jim ale dlouho nevydržela, jelikož o tři minuty později rozhodčí odpískal v pokutovém území hostů penaltu, a tu s přehledem proměnil Kaňkovský. O dvě minuty později se navíc prosadil Frömmel a domácí vedli. Jenže ne na dlouho.

Závěrečné minuty patřily hráčům Chrastavy. Ve 35. minutě se pískala další penalta. Tentokrát na druhé straně a Suk ji s přehledem proměnil, a prosadil se tak v zápase podruhé. Ještě před koncem poločasu se trefil Rozmajzl a Chrastava po poločase vedla 3:2.

Devatenáctiletý Viktor Rožek jako střídající hráč Hulín srovnal výsledek na hřišti Otrokovic.
Rožek gólem zklamal sousedy. „Jako derby jsem to ale nebral,“ říká mladík

Jenže ve druhé části se hra České Lípy výrazně zlepšila. Kaňkovský druhým gólem srovnal v 57. minutě a vítězství Arsenalu zařídil v 74. minutě taktéž svým druhým gólem v utkání Frömmel.

Arsenal Česká Lípa - Chrastava 4:3 (2:3).Zdroj: Deník/Jaroslav Marek

„Po solidním úvodu jsme od osmnácté minuty přestali hrát a soupeř toho využil. Nám nešly přihrávky. Po pohovoru v kabině jsme ve druhém poločase začali hrát náš fotbal, na dva tři doteky, což máme zažité. Rozpumpovala to naše pětičlenná záloha a kanonýři Kaňkovský a Frömmel dali góly,“ chválil svůj tým domácí trenér Rudolf Věchet.

K zápasu se zpětně vracel rovněž trenér Chrastavy Petr Rozmajzl starší. „Byli jsme lepší v první části. Tam naši kluci hráli dobře. Do zápasu jsme nastoupili se třemi mladými kluky, kteří splnili to, co jsme od nich očekávali, a celkově si myslím, že první poločas nám vyšel podle představ,“ uvedl.

Fotbalisté Litoměřicka na ústecké umělce.
Zářez Litoměřic! Kam spěje český fotbal?

„To už se ale nedá říct o druhém poločase. Ačkoliv jsme vedli 3:2, polevili jsme v aktivitě a Česká Lípa byla lepší. Rozhodla koncovka, a bohužel jsme náskok ztratili a nemáme ani bod,“ dodává na závěr Rozmajzl.

Česká Lípa se tak posunula na pátou příčku. Chrastava je po podzimní části přeboru na deváté pozici.

Branky: 20. a 57. Kaňkovský (pen.), 22. a 74. Frömmel - 17. a 35. z pen. Suk, 42. Rozmajzl. Rozhodčí: Špidlen. ŽK: 2:2. Diváků: 85.
Česká Lípa: Kadlec - Hrdlička (46. Vodrážka), Mígl, Zemánek, Valta - Vaníček, Lakatoš, Lacek, Ladra, Frömmel - Kaňkovský.
Chrastava: Frank - Melichar (77. Kyncl), P. Rozmajzl (58. Firman), Žemlička, Vobejda (81. Tajbr), M. Rozmajzl, Šupol, Jaček, Uzel - Tauchman, Suk.

Další zápasy krajského přeboru:

Doksy - Nový Bor 3:1 (2:1)
Branky: 33. Kouba, 35. Vaňátko, 71. Kukla - 11. Havel. Rozhodčí: Hnětynka Blaschke, Bohata. ŽK: 2:3. Diváků: 120.

Trenéři Jan Broschinský (vlevo) a Michael Šimek před sobotním derby Doksy Nový Bor. Domácí vyhráli 3:1.
Doksy derby zvládly, otočily boj s Novým Borem a jsou dál první

Frýdlant - Sedmihorky 0:0
Rozhodčí: Paulus. ŽK: 3:1. Diváků: 80.

Rovensko pod Troskami - Višňová 0:3 (0:2)
Branky: 23. Dobrovodský, 39. Michálek, 87. Žežulka. Rozhodčí: Havel. ŽK: 1:0. Diváků: 137.

Bílý Kostel nad Nisou - Železný Brod 4:2 (1:2)
Branky: 45. Chomout, 50. Studnička, 79. Vacek, 89. Ďuriš - 4. Svoboda, 41. Šefr. Rozhodčí: Pánek. ŽK: 4:4. Diváků: 60.

Skalice u České Lípy - Hrádek nad Nisou 1:1 (0:0)
Branky: 80. Kraus - 51. Hnízdo. Rozhodčí: Dvořák. ŽK: 1:3. Diváků: 80.

TABULKA

KP Libereckého kraje.Zdroj: Deník