Šestnáct celků se ve čtyřech skupinách utkalo o postup do semifinále, kam se dostali jen vítězové. Přes něj se do finále probojovaly favorizované Vejprty a ostravský Čtyřlístek, který soupeře porazil 3:0 a stal se vítězem. „Tým reprezentující ostravské centrum pro osoby se zdravotním postižením tak překvapivě získal pohár pro vítěze SENI cupu 2019 a s ním i hlavní cenu – návštěvu koňského ranče a hiporehabilitační kurs ve středisku Hiporehabilitace Jupiter v Řevnicích u Prahy. Druhý finalista z Vejprt vyhrál mj. i voucher na domácí zápas Slavie Praha a stejně jako ostatní zúčastněné týmy si domů odvezl doslova záplavu dalších cen,“ řekl pořadatel Miloš Kučera.

Krajský přebor: Stará Bělá – Český Těšín, 13. dubna 2019 v Ostravě. Ilustrační foto.
Skandál v krajském přeboru. Diváci ve Staré Bělé napadli hráče

Turnaj pak zakončila tradiční exhibice mezi týmy pořadatelů, ze které nastoupili i všichni patroni, proti vítězi SENI cupu. „Pořadatelský tým posílený o patrony turnaje do něho nastoupil ve slušivých tričkách s nápisem DYCKY BROD! a nakonec vybojoval díky hattricku Ladislava Vízka remízu 4:4, ačkoliv prohrával již 4:0,“ prozradil Kučera.

Zdroj: Deník/ Jana Kudrhaltová

Velký úspěch mělo hudební vystoupení Sagvana Tofiho se sborem, který představovali ostatní patroni. „Takže diváci měli výjimečnou příležitost vidět sportovní ikonu Antonína Panenku nadšeně zpívat a tancovat,“ přiblížil Kučera, který také prozradil, že Sagvan Tofi byl z účasti na turnaji nadšený. „Je to opravdu vydařená sportovní akce, která pro mě znamenala mimořádně silný zážitek. Rád přijedu příští rok znovu,“ souhlasil samotný zpěvák a herec.

Ladislav Vízek přijel do Havlíčkova Brodu v roli patrona už po čtvrté a s mnoha hráči se srdečně pozdravil jako se starými známými. Bývalý kanonýr pražské Sparty a v současnosti sportovní televizní komentátor Horst Siegl přijel po loňské pauze: „Dal jsem SENI Cupu přednost před tenisovým turnajem bývalých fotbalistů a hokejistů, který se hraje ve stejném termínu a určitě mne to nemrzí, takové nadšení a zaujetí do hry jako tady se jen tak nevidí.“

Hráči ZŠ Sluneční Šumperk ovládli 22. ročník McDonald's Cupu.Nejlepší střelec Daniel Smékal ze Šumperku
Horváth si spletl strany, Švancara fotil selfie. McDonald‘s Cup zpestřily hvězdy

Pak si všichni zatancovali na písničky Heidi Janků a také společně se skupinou Terezky z Terezína. Navíc zatančila skupina Lucarino Dance z Libochovic.

„Záznam z turnaje, který pořizovala Česká televize, bude odvysílán v pořadu Sport v regionech,“ prozradil Kučera.

SEMIFINÁLE

Čtyřlístek Ostrava – Kopretina Černovice 3:0

MSSS Vejprty – Domov U Rybníka Víceměřice 5:3

O TŘETÍ MÍSTO

Kopretina Černovice – Domov U Rybníka Víceměřice 2:3

FINÁLE

MSSS Vejprty – Čtyřlístek Ostrava 0:3

Fotbalový okresní přebor: Tři Dvory - Český Brod C 30:2.
Bombastická fotbalová kanonáda. Tři Dvory nasázely v okresním přeboru 30 gólů