"Nehráli jsme moc dobře, ale nebyla to úplná katastrofa. Neproměnili jsme těch pár šancí, které jsme si vytvořili. Soupeř měl zhruba stejně šancí jako my, ale dal tři góly. To byly hlavní důvody porážky," tvrdil trenér Tlumačova Pavel Čadek.

Dva góly Mýta z 8. a 12. minuty Tlumačovu srazily sebevědomí.

"První dvě střely na bránu byly od nás, i když to nebyly vyložené šance. Mýto dalo první dva góly z první a druhé střely na bránu. Takže je jasné, že to s mančaftem nepříjemně zamává," uvedl trenér Tlumačova.

26. kolo KP: Start Tlumačov - Slavoj Mýto 1:3, 13. května 2023. Foto: Jiří Pojar26. kolo KP: Start Tlumačov - Slavoj Mýto 1:3, 13. května 2023. Foto: Jiří PojarZdroj: Deník/Martin Švec

Na nepříznivý vývoj zápasu zareagoval Čadek ještě v první půli přeskupením postů. "Útočníka jsem stáhl do zálohy a záložníka do útoku. Bohužel se pak zranil Martin Wolf, možnost jeho startu v dalších zápasech nevidím dobře. Celkově máme dost zraněných," mrzí Čadka.

Kouč Tlumačova je přesvědčen, že domácí utkání s Mýtem bylo jedním z těch, které Tlumačov měl vyhrát, aby se v soutěži zachránil. "Ale asi je krajský přebor na nás už moc, když nejsme schopni porazit průměrná mužstva. Mančaft zestárl, klukům, kteří vykopali krajský přebor, táhne na čtyřicet let. Hráli jsme tři zápasy v šesti dnech, což je dost. Mladí nejsou, protože dorost nemáme. Šikovných mladých nemáme tolik. Bohužel se asi budeme muset smířit s tím, že budeme muset o soutěž níž. Nedá se nic dělat, je to jen sport," konstatoval Pavel Čadek.

Jiskra Domažlice (žlutí) - Start Tlumačov (černí) 12:2, 4. února 2023.
FOTO: Tlumačov podlehl Domažlicím. Odměna, velká zkušenost a čest, řekl Čadek