O pádu tradičního klubu z Prokopávky s jistotou rozhodla právě porážka ve Zruči 0:3. „Začátek jsme měli poměrně dobrý, vypracovali jsme si dvě šance, ale ty jsme bohužel neproměnili. Pak jsme dostali tři rychlé góly a už to bylo těžké. Ve druhé půli jsme se sice snažili a i bez dvou vyloučených hráčů jsme si vytvořili další dvě gólové příležitosti, ale nestačilo to. Klukům i přes porážku musím za bojovnost poděkovat. Nyní padáme do I. A třídy, to se stává, to je fotbal. Ale určitě se vrátíme silnější. Za rok nebo za dva, to je jedno. Ale vrátíme se,“ slibuje fanouškům i hejterům hrající kouč Bolevce.

Fotbalisté Bolevce (na archivním snímku hráči v černých dresech) prohráli ve středečním utkání 30. kola ve Zruči 0:3 a padají z krajského přeboru do I. A třídy.Fotbalisté Bolevce (na archivním snímku hráči v černých dresech) prohráli ve středečním utkání 30. kola ve Zruči 0:3 a padají z krajského přeboru do I. A třídy.Zdroj: Filip Nekola

A jak utkání hodnotil jeho protějšek na lavičce Zruče Jan Kraus? „V úvodu jsme měli opravdu veliké štěstí. Ale ustáli jsme to, a pak začali hrát to, co jsme si před zápasem řekli. Dali jsme tři rychlé branky a ve druhé polovině se utkání už jen dohrávalo. Jsem rád, že jsme zakončili sezonu vítězně, a že jsme na jaře, před kterým nás každý odepisoval, ukázali, že až tak špatně na tom nejsme, a že máme dobrý tým,“ pochvaloval si zkušený kormidelník.

Podzimní vzájemné utkání: SK Otava Katovice (modří) - SK Klatovy 1898.
Klatovští fotbalisté dvakrát vedli, ale divizní ročník zakončili na jihu remízou

Úspěšnou derniéru sezony prožili také fotbalisté béčka TJ Jiskra Domažlice, kteří v okresním derby smetli domácí Holýšov 7:0. Dvakrát pálil mladíček Karel Jahn, o zbývající branky se pak postaralo pět různých střelců. Benfika zároveň ve středu potvrdila informaci, že přijala postup do divize.

Středeční předehrávky 30. kola KP: TJ Holýšov – TJ Jiskra Domažlice B 0:7 (0:5, 27. a 45. Jahn, 6. Hojda, 12. Hoang, 41. Mužík, 55. D. Soupír, 80. Tumpach), TJ Zruč – SSC Bolevec 3:0 (3:0, 12. A. Král, 15. Mošna, 24. Tobrman).

VIDEO: TJ Zruč - SSC Bolevec 3:0 (3:0)

VIDEO: TJ Holýšov - TJ Jiskra Domažlice B 0:7 (0:5)


Načítám tabulku ...
Fotbalista a kapitán TJ Sušice Tomáš Klíma.
Tomáš Klíma: fotbalista, vášnivý boxer, fanoušek Liverpoolu a příznivec brunetek