Západočeši se v souboji dvou rezervních týmů prvoligových klubů mohli spolehnout především na dvacetiletého Adama Kronuse, jenž vstřelil dvě branky. Třetí (ale v pořadí první) gól obstaral kapitán Adam Čihák.

Fotbalisté FC Viktoria Plzeň B (na archivním snímku fotbalisté v červenomodrých dresech) vyhráli v Českých Budějovicích s béčkem SK Dynamo 3:0 a vyšvihli se na první místo ČFL.Fotbalisté FC Viktoria Plzeň B (na archivním snímku fotbalisté v červenomodrých dresech) vyhráli v Českých Budějovicích s béčkem SK Dynamo 3:0 a vyšvihli se na první místo ČFL.Zdroj: FCVP/Martin Michalec

„Jsem spokojený s výsledkem, ale také hrou. Byli jsme dobře organizovaní směrem do defenzivy, ale zároveň velmi dobří na míči a nebezpeční v útoku. Myslím si, že kluci k zápasu přistoupili zodpovědně a podali poctivý výkon, který nám přinesl vítězství,“ pochvaloval si trenér plzeňských fotbalistů Josef Parlásek, jehož družina – jak už bylo řečeno – zvítězila již pošesté v řadě.

Fotbalista Dominik Donate, nejlepší hráč 8. kola krajského přeboru.
Zjistil jsem, jak velkou podporu mám ve svém okolí, žasl teenager Donate

„Ale my se na tohle moc nekoukáme. Před sezonou jsme si jasně řekli, že půjdeme zápas od zápasu, takže aktuálně jsme moc rádi, co jsme předvedli v Budějovicích, a že jsme tady tenhle zápas zvládli,“ doplnil kouč mladých viktoriánů. Někteří kluci z béčka v úterý nastoupí v juniorské Lize mistrů proti Bayernu Mnichov a zápasem na jihu se tak naladili na správnou vlnu.

Dynamo České Budějovice B - Viktoria Plzeň B 0:3

Poločas: 0:1. Branky: 46. z penalty a 58. Kronus, 20. Čihák. Rozhodčí: Kolátor – Flade, Doubek. ŽK: 1:1 (76. Malecha – 81. Gaszczyk). Diváci: 150. Hřiště: TCM Mladé. Sestava SK Dynamo B: Luksch – Bartizal, Böhm, Bečvář, Šimoník (66. Pineau), Polanský (46. Pravda), Branec, Hák, Malecha, Prášek, Penner. Trenér: Dušan Žmolík. Sestava Viktorie Plzeň B: Mrózek – Vacek, Čihák, Fišer, Oravec – Sojka (88. Houdek), Pešek, Gaszczyk (88. Paluska) – Krůta (65. Falout), Kronus (82. Dabani), Pospíšil (82. Planeta). Trenér: Josef Parlásek.


Načítám tabulku ...