Již v sobotu dopoledne začíná pro fotbalové Domažlice třetiligové jaro. Parta okolo zkušeného trenéra Pavla Vaigla cestuje v rámci 18. kola FORTUNA ČFL do hlavního města, kde na slavném stadionu Evžena Rošického na Strahově změří síly s pražským Vyšehradem.

„Myslím si, že jsme na utkání dobře připraveni. Alespoň po fyzické stránce. Vím, že nás čeká těžký zápas, ale naším cílem je v Praze bodovat,“ uvádí domažlický kormidelník Pavel Vaigl, jenž si pochvaluje také fakt, že se utkání nebude hrát na tradiční vyšehradské umělce, ale přírodní trávě na Strahově. „Pro každého fotbalistu je to mnohem lepší, když se hraje na normálním přírodním trávníku. My jsme sice většinu přípravy odtrénovali na umělce, ale párkrát jsme tréninkovou jednotku také absolvovali na trávě. Navíc, je zima, soupeř to měl určitě podobně. Takže podmínky budou stejné pro oba týmy,“ dodává trenér Domažlic.

Podzimní vzájemné utkání skončilo na Chodsku remízou 2:2. Na penalty byli úspěšnější Domažličtí. Atraktivní souboj začíná v sobotu v Praze na Strahově v 10.15 hodin dopoledne. Povede se Jiskře bodovat?

Program 18. kola FORTUNA ČFL

Sobota 10.15: FC Písek – Králův Dvůr, Slavoj Vyšehrad – TJ Jiskra Domažlice (Strahov, stadion Evžena Rošického), SK Převýšov – FK Dobrovice, 10.30: FK Litoměřicko – SK Zápy, 14.30: TJ Sokol Živanice – FK Loko Vltavín, TJ Jiskra Ústí nad Orlicí – Olympia Radotín, neděle 14.30: SK Sokol Brozany – TJ Slovan Velvary, SK Viktorie Jirny – FC Slavia Karlovy Vary, TJ Štěchovice – SK Benešov.

Hokejisté Tachova (na archivním snímku hráč v červeném dresu ze zápasu proti Kaznějovu v základní části) ztratili v sobotním souboji se soupeřem z Plzeňska dobře rozehraný zápas. Vedli 5:3, ale závěrečný tlak soupeř neustáli a padli těsně 5:6.
Tachov ztratil vyhraný zápas. Hodnotí se to těžko, smutnil trenér Klapáč