Trenér Chodů Pavel Vaigl nemohl v sobotu počítat se svým nejlepším střelcem Petrem Došlým, který z nespecifikovaných důvodů nebyl ani na lavičce. Jiskra si ale i bez něj počínala dobře a Králův Dvůr zdolala ve vzájemných zápasech už popáté v řadě.

Domácí hráči se do první velké šance dostali už v padesáté vteřině zápasu. Střelu Daniela Černého z hranice penalty ale gólman hostů Toman bravurně vytáhl na rohový kop. Jenže z něj už kapituloval. Jiskra rozehrála standardní situaci na krátko a po centru kapitána Petra Mužíka skóroval hlavou Dvořák – 1:0.

Všechno špatně, bědoval trenér mladíků po drtivé porážce.
Všechno špatně, bědoval trenér mladíků po drtivé porážce

Králův Dvůr ale branka nepoložila a hostující fotbalisté kontrovali dvěma nebezpečnými situacemi. Brych musel poprvé včas vyběhnout, podruhé pokus jednoho z „Cábelíků“, jak se borcům od Berouna přezdívá, mířil vedle brány.

V 16. minutě se po menší odmlce opět připomněly Domažlice, ale na centr jednoho ze svých spoluhráčů by hlavičkující Brabec potřeboval ještě trošku vyrůst. O sedm minut později se domácí fotbalisté chytali za hlavu, když brankář Toman předvedl další skvělý zákrok. A z dalšího následného rohu tentokrát nezapršelo…

Gólem neskončila ani parádní rána Kuhajdy z 29. minuty. Tentokrát hostující mužstvo zachránila tyčka. Této situaci předcházela asi dvouminutová pasáž, kdy Jiskra svého soupeře svírala po vzoru házenkářů.

V 35. minutě hosty od pohromy zachránila podruhé branková konstrukce. Černý za vápnem napřáhl a jeho tečována rána se snášela pod břevno hostující svatyně. Gólman Toman ale gólu s vypětím všech sil zabránil – vyšponoval se a s pomocí břevna vyškrábl míč na roh.

Ženy KST Klatovy na archivním snímku.
Klatovské stolní tenistky vstoupily do nové sezony výhrou a porážkou

Jak Jiskra začala první poločas, tak zahájila i půli druhou. Ale proti byl znovu skvělý brankář Toman, který i nadále držel šance svého týmu na bodový zisk. Poté ovšem iniciativu hry převzali hosté a chodský tým na svou polovinu nepouštěli. Avšak nutno říct, že kromě několika centrů z pravé strany si také žádnou gólovou příležitost též nevypracovali.

V 67. minutě však mohli vyrovnat. Třicetiletý Osvald pálil levačkou celkem nebezpečně, ale také nepřesně. Poté se Domažlice znovu osmělily a vytvořily si několik závarů. Ve finální fázi ale nebyly tolik přesné, a tak stav 1:0 zůstával i čtvrthodinku před uplynutím základní hrací doby.

Domažlice (na archivním snímku) udolaly Cábelíky.Zdroj: David Koranda

Sedm minut před koncem mohli hosté srovnat. V obrovské šanci se ocitl Krejdl, ale z úhlu přes vyběhnuvšího gólmana Brycha branku jen velmi těsně netrefil. A tak přišel trest. V 86. minutě písknul po faulu jinak skvělého Tomana rozhodčí Drábek pokutový kop. Míč si na penaltový puntík postavil Vůch a střelou k tyči zvýšil na 2:0. Gólman neměl nárok – skočil na druhou stranu.

V závěru se již nic zajímavého nestalo, a tak utkání skončilo výhrou favorizovaných domácích 2:0. Domažlice potvrdily skvělou formu, když kromě premiéry v Písku vyhrály všechny zápasy podzimu. Navíc potřetí v řadě s čistým štítem v kolonce obdržených gólů.

„Hosté z nás asi měli velký respekt, což bylo v prvním poločase vidět. My jsme měli chuť, chtěli jsme hrát útočně. Pomohl nám první a brzký gól, ale určitě jsme měli přidat druhý, možná i třetí gól. Šance na to byly,“ říkal po zápase hlavní trenér Jiskry Domažlice Pavel Vaigl.

Domažlice (na archivním snímku) udolaly Cábelíky.Zdroj: David Koranda

„Ve druhém poločase nám už trošku docházely síly, tolik jsme už nenapadali. Asi šest minut před koncem jsme pak přežili obrovskou tutovku soupeře, tam se lámal chleba, ta situace rozhodla. V závěru jsme přidali pojistku z penalty, za kterou bych chtěl pochválit Martina Rychnovského, který ke konci z pozice beka přesprintoval tři čtvrtiny hřiště a vybojoval penaltu. Celkově to bylo velmi těžké utkání, které nás stálo hodně sil. Po zápase jsme se s klukama v kabině shodli, že to pro nás bylo zatím silově nejtěžší utkání v probíhající sezoně,“ dodal k hodnocení trenér Jiskry.

Takhle plno bylo na klatovském stadionu na úvod sezony v zápase proti Českým Budějovicím B. V sobotu budou tribuny a nakonec i hřiště úplně prázdné.
Změna. Klatovy s Petřínem hrát nakonec nebudou. Z bezpečnostních důvodů

Jiskra Domažlice – Králův Dvůr 2:0

Poločas: 1:0. Branky: 2. Dvořák, 86. Vůch z penalty. Rozhodčí: Drábek – Vít, Kubec. ŽK: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků.
Jiskra Domažlice: Brych – Fišer, Bauer, Mužík, Vůch (89. Olaoye), Brabec (59. Pavlík), D. Černý (59. Kropáček), Kuhajda (87. Skopový), Rychnovský, Hrubý, Dvořák. Trenér: Pavel Vaigl.
Králův Dvůr: Toman – Blažek, Hell, Novák, Dvořák, Kilián, Kraus, Šebek, Osvald (67. Janota), Krejdl, Kůžel (46. Beňo). Trenér: Tomáš Šilhavý.


Načítám tabulku ...