„Doufám, že na vzpomínky je ještě brzy a že zažiju tady spoustu let. Nicméně za těch jedenáct let jsem v Domažlicích zažil hodně okamžiků, protože v českém poháru i ve třetí lize jsme poráželi silná mužstva. Spoustu kamarádů jsem si našel nejen ve fotbalovém prostředí, takže jsem v Domažlicích spokojený, žiju tady a dá se říct, že Jiskra je pro mě srdcový klub. Samozřejmě po Staňkovu,“ řekl s úsměvem v klubovém videorozhovoru Marek Bauer.

Jiskra hraje první soutěžní zápas v sobotu od 17 hodin doma proti Vyšehradu.

Jak byste zhodnotil letní přípravu?

Příprava probíhala stejně jako v jiném letním období. Covid-19 ji sice trochu zkomplikoval, ale všechna mužstva to měla stejné. Snažili jsme se s tím poprat. Na jaře jsme se připravovali sami doma, poté jsme měli dva tři týdny volno, ale pak jsme se už mohli připravovat společně. Výsledky přátelských zápasů byly dobré, ale důležitý je start do ligy.

Co víte o Vyšehradu, soupeři v prvním kole ČFL?

Tým Vyšehradu nesleduji, takže nemám ponětí, s jakými ambicemi jde do ČFL. V domácím prostředí beru jakoukoliv výhru, chceme Vyšehrad dostat pod tlak a porazit ho.

Kdo bude favoritem ČFL a proč?

Vyšehrad. Doufám, že v popředí tabulky se budeme pohybovat i my. Velké ambice bude mít béčka Viktorky a Slavie. Možná bude nahoře i Písek nebo Vltavín.

Písek vás čeká ve druhém kole. Jak se těšíte na tento zápas?

Pokud odvedeme výkon jako v generálce s Petřínem, tak jsme schopni tam urvat body. Budeme hrát venku, Písek nás bude chtít porazit, ale my tam pojedeme vyhrát.

V sobotu 14. srpna budete ve šlágru ČFL hostit Slavii Praha B. Jak vidíte tento duel?

Slavie je momentálně pojem v českém fotbale. Disponuje širokým kádrem, mají mladé a běhavé kluky, kteří se budou chtít prosadit v áčku Slavie. Pro mě a další starší kluky to nebude nic snadného. V minulosti jsme ji doma porazili a máme na to i teď. Zkušeností a bojovností jsme schopni Slavii porazit.

Dušan Pinc (druhý zprava).
Na Vyšehrad se musíme dobře připravit, abychom vyhráli ví Pinc