Hořet začalo krátce po čtvrté hodině ráno v Pivovarské ulici. "Zasahujeme uvnitř budovy i zvenku. V jednu chvíli se oheň dostal zpod střešní konstrukce na střechu, ale protože venku prší, tak se nerozšířil dál," uvedla mluvčí. Hasičům se požár podařilo lokalizovat, po celou dobu musí zasahovat v dýchací technice. Na místě je deset jednotek.

Podle informací iDnes.cz se při zásahu zranili dva hasiči. Jeden měl dokonce propadnout stropem objektu.

Plameny zasáhly čtvrté nadzemní podlaží a střešní konstrukci. Postupně se rozšířily také do třetího podlaží. 

Podle webu sídlí v místě požáru Pivovar Konrad. Dříve se jmenoval Pivovar Vratislavice. Byl slavnostně otevřen v lednu 1874. Ještě v 90. letech 20. století zaměstnával 400 lidí a ročně vyrobil téměř půl milionu hektolitrů piva. Dnes v něm pracuje zhruba 50 lidí, v roce 2018 uvařil zhruba 140.000 hektolitrů piva.

V roce 1997 se Pivovar Vratislavice stal součástí společnosti Pražské pivovary a o rok později výroba ve Vratislavicích skončila. Tradiční pivo Vratislav se od té doby vaří v Praze. Když v roce 1999 areál pivovaru koupila společnost HOLS a o rok později obnovila výrobu, musela vytvořit novou značku. Pivo pojmenovala po nástupci knížete Vratislava - Konrad.

Byty. Ilustrační foto.
Lidé musí za převod družstevních bytů zaplatit. Schválili to zastupitelé města