Krádež koně, jehož hodnota je bezmála 400 tisíc korun, se odehrála v Krabčicích u Roudnice nad Labem. „Ke krádeži mělo dojít v době od 3. března do 4. března pravděpodobně v nočních hodinách. Neznámý pachatel měl odcizit koně plemene anglický plnokrevník,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Border kolie. Ilustrační snímek
Myslivec na Opavsku zastřelil psa. U cyklostezky, kde ho venčila majitelka

Zloděj v Krabčicích zamířil do prostor, kde jsou ustájeni koně, odstranil z posuvných dveří jistící řetěz s karabinou a chovného hřebce odvedl. „Šestnáctiletý hnědák má na čele znak ve tvaru nepravidelné hvězdy bílé barvy a část pravé zadní nohy pod spěnkovým kloubem je rovněž barvy bílé,“ pokračovala Kofrová.

Stáje v Krabčicích, odkud zmizel hřebec ZazouStáje v Krabčicích, odkud zmizel hřebec ZazouZdroj: Deník/Karel Pech

Po cenném koni i pachateli policisté pátrají. Prosí také o pomoc. „Pokud můžete poskytnout jakékoliv informace k tomuto případu, volejte linku 158 nebo se dostavte na nejbližší policejní služebnu,“ žádá mluvčí.

Kůň čečenského vůdce 

Kůň podle informací Radiožurnálu patří čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi. O vyvezení koní ze stáje Darhorse už se už jednou pokusili dva rusky mluvící muži. Žádali údajně převezení koní do Polska, majiteli stájí se ale nikdo z jiných stájí neozval a situace mu přišla zvláštní. Incident, který se odehrál měsíc před ruskou invazí na Ukrajinu, proto skončil jejich nevydáním.