Chtějí sestrám a lékařům poskytnou místo k odpočinku. „Loni jsme si koupili karavan a připojili jsme se na facebooku do karavanové skupiny. Tam jsme se dočetli, že nemocnice aktuálně a akutně shání karavan,“ řekla Veronika Gasnárková Svobodová.

Ilustrační foto.
Pozor, šmejdi opět útočí. Nová taktika? Rouška jako dar, jenže oproti podpisu

Manželé hned zareagovali. „S nemocnicí jsme se domluvili. Chceme přispět aspoň tímto málem, aby si měli lékaři po vypjaté službě, kde oddechnout,“ přiblížila Gasnárková Svobodová.

S manželem a třemi dětmi si zatím užili obytný přívěs jen jednu sezonu na dovolené po České republice. „Letos jsme měli naplánovanou cestu do Chorvatska, ta ale zřejmě padne. Karavan tak mohou podle potřeby využít v nemocnici,“ doplnila Veronika.

Radnice v brněnských Řečkovicích zprovoznila automat na ochranné látkové roušky. Reaguje tak na nedostatek ochranných pomůcek proti koronavirové nákaze. Testovací provoz se osvědčil a nyní je automat k dispozici všem potřebným.
Unikátní rouškomat: místo baget ochrana před koronavirem. Podívejte, jak funguje

Obytný přívěs je již připravený v areálu nemocnice. „Překvapila mě obětavost lidí a obrovská ochota pomoci,“ smekl ředitel Nemocnice TGM Antonín Tesařík.

Požár podél trati likviduje hned na třech místech na Hodonínsku na sedmnáct jednotek hasičů.
Hodonínskem projel ohnivý vlak. U železniční trati hořelo hned na třech místech

Hodonínským už půjčila obytný vůz i firma Karavany Česko. „Naše nemocnice nemá ubytovací podmínky a pro situaci, kdy by mohl vzniknout větší nápor pro poskytnutí naší zdravotní péče. Pro zdravotníky, kteří bydlí ve větší vzdálenosti, bude v ten moment výhodnější přespat v obytném voze nebo karavanu,“ vysvětlil ředitel.

Nemocnice převzala bezplatně zapůjčený obytný vůz.
Pomoc pro vyčerpané zdravotníky? Káva, roušky nebo obytný vůz

Právě tento vůz už má u hodonínské nemocnice prvního obyvatele, a to od pátku. „Vznikly totiž problémy s mobilitou zdravotníků ze Slovenska. Přejezd je sice možný, ale komplikovaný přes opatření přímo na hranicích, takže jej nyní využívá zdravotnice právě ze Slovenska,“ dodal Tesařík s tím, že už dostal další dvě nabídky přes Asociaci kempování a karavaningu.

Online reportáž