Možnosti nahlédnout do vyučovací hodiny svých ratolestí využili při Dni otevřených dveří v Masarykově základní škole ve Kdyni desítky rodičů. Nejvíce zvědaví byli maminky a tatínkové současných prvňáčků.

„Potěšil mě obrovský rozdíl mezi tím, jak jsme se učili my a jak se dnes učí naše děti. Jsou neustále v pohybu a jsou přímo nadšené. Což velice oceňuji,“ řekla jedna z mnoha maminek žáčků první třídy.

Spokojeni byli i rodiče starších školáků.
„Jsem velmi ráda, že máme možnost nahlédnout do hodiny a zjistit, jak se dneska vyučuje. Je mi jasné, že děti jsou jiné, když ví, že jim stojíme za zády,“ řekla Renata Pešťáková, maminka dvojčat ze III. B.

Děti se před svými rodiči a prarodiči velmi snažily.
„Chtěly bychom tady mít maminky a tatínky každý den,“ řekly nadšeně děti a chlubily se perníčky, které dostaly od jedné z babiček.

„Letos přišlo opravdu hodně rodičů. Enormní zájem byl hlavně v první třídách. Máme velkou radost, že se rodiče zajímají o výuku svých dětí, protože to naznačuje dobrou spolupráci mezi rodinou a školou,“ řekla zástupkyně ředitele pro I. stupeň Jitka Svobodová.

A jak se při neobvyklé hospitaci cítili učitelé?
„Je to jiné, ale mně osobně to nevadí, protože neznám, co je tréma. Děti se velmi snažily a musím je pochválit, protože nezapomněly, že je Den učitelů a dostala jsme od nich dáreček a kytičku,“ řekla učitelka Helena Spörlová.