Kolegyně mluvila o kladech wellness hotelu PARADISE s takovým zápalem, že jiskra nadšení přeskočila i na mou paní a zažehla v jejím nitru zvídavý požár - tam musíme jet! S povzdechem jsem vzal v úvahu manželčiny jmeniny i kulaté výročí našeho vztahu a pro tentokrát zahnal myšlenky sabotážního charakteru. Přitakal jsem. V celém dobrodružství mi pak byla přidělena role generálního sponzora a starostlivého řidiče. Polkl jsem dva prášky bránící peristaltice střev a šlo se na věc.

Snad poprvé v životě jsme vyrazili včas, což se ukázalo jako velice prozíravé, neboť jsme zřejmě přejeli bludný kořen a ztratili se už v nedalekých Vřeskovicích. Po srovnání mapy, resetu navigace a rychlejším čtení dopravních cedulí byl směr na Roupov zdárně nalezen. Tam se problém opakoval. Situaci jsem vyřešil dotazem u místního farmáře Zdeňka F. a pak již cesta ubíhala žádaným směrem i tempem.

V cíli putování jsme se způsobně představili a poté veškerý personál šokovali počtem a tíhou zavazadel. Pokoj s balkónem splnil mé představy - široká postel, velká televizní obrazovka, pohodlná toaleta, vícero netřeba. Žena mě informovala o předplacených procedurách, a tak dostala šanci solná jeskyně i parafínové zábaly. O večerní program jsme nestáli, diskotéka pro starší a pokročilé nelákala, raději jsme s lahví tramínu sledovali napínavý televizní program a o reklamních vsuvkách se věnovali jeden druhému. V tomto rozpoložení jsem furiantsky podotkl, že bychom měli využít veškeré spektrum nabízených služeb, což má paní druhý den bezodkladně zařídila.

Já si k vířivce a rašelině přidal důkladnou masáž, během níž se připomněly i části těla, o kterých jsem dosud neměl ani tušení. Manželka využila mé celkové slabosti a bez zbytečného otálení absolvovala léčebné kůry v plné šíři. Po návratu se chlubila pružnou pokožkou, srovnanou kostrou a ožranými chodidly od jakýchsi exotických rybek.

V neděli jsem vynechal snídani, polkl nové dva prášky bránící peristaltice střev a byl tak připraven k odjezdu. Účet jsem vyrovnal platební kartou, bolí to méně než úhrada v hotovosti. Cesta k domovu už proběhla bez větších zádrhelů a zdržení.

Závěrečné hodnocení? Proč vlastně ne? A příště třeba přijdu na chuť i těm rybičkám, snad to přežijeme. Já i ony.

Za příspěvek děkujeme Dušanu Kučerovi.