Zejména pro Asii připravila Toyota karosářskou verzi sedan i u nás dobře známého mětského vozu Yaris. V Evropě se tento vyrábí a prodává s moderní podvozkovou platfornou (je na ní zkonstruováno také malé SUV Yaris Cross). V Asii si zákazníci musí vystačit se starší technikou.

Například není v nabídce hybridní pohonná jednotka. Pod kapotou se nachází zážehová čtyřválcová dvanáctistovka s výkonem 94 koňských sil. I zde ovšem Toyota motor propojila s bezestupňovou automatickou převodovkou CVT. Točivý moment 110 Nm se přenáší na přední kola.

Pro jasné odlišení od klasické ho Yarisu se do jména vozu přidává slovo Ativ.

Na podobu vozu se můžete podívat do naší fotogalerie.

V základní výbavě už jsou například kola z lehké slitiny, LED světla, startovací tlačítko nebo osmipalcový dotykový displej infotainmentu. Takto vybavený vůz vyjde v přepočtu na 360 000 Kč.

První Toyota Aygo Cross předaná tuzemským zákazníkům
Z bran kolínské Toyoty už vyjíždí nová Ayga Cross pro konkrétní zákazníky

O sto tisíc dražší vrcholná výbavová verze pak zahrnuje také automatickou klimatizaci, adaptivní tempomat, parkovací kameru nebo prémiový audiosystém Pioneer.

Tvary zádě se designérům poměrně povedly. Auto má dokonce z boku siluetu připomínající čtyřdveřová kupé německých prémiových značek. Určitě by zaujal také v našich končinách, kde by se mohl stát konkurentem třeba pro Dacii Logan.