Červená mikina, stručnost a jednoznačnost ve vyjadřování mu vynesla první místo v červencovém žebříčku důvěryhodnosti. Premiér Andrej Babiš zůstal daleko za ním. Děje se něco s ČSSD, nebo jen s jejím předsedou?

Pláč nad mrtvými v Bohumíně. Šlo tomu zabránit?

Jaký proud reprezentuje, když prosadil na čtvrté místo ústecké krajské kandidátky Petra Bendu, jenž před třemi roky kandidoval do sněmovny za Dělnickou stranu sociální spravedlnosti? Jeho angažmá pro nacionalistickou a xenofobní partaj Hamáček nazval „uklouznutím“.

Respektuji Hamáčkovo soukromí, ale politicky nelze pominout, že minulý týden pojal za manželku ženu, která se o přízeň voličů ucházela za národovecký blok Hlavu vzhůru, podporovaný exprezidentem Václavem Klausem.

Vojtěch Vlasák, lídr Idealistů, kteří se od ČSSD odklonili, v rozhovoru pro HN uvedl, že Hamáček by mohl být předsedou jakékoli strany, protože o ideje mu už vůbec nejde. Do hlavy Hamáčkovi nevidím, ale jeho činy naznačují, že jde cílevědomě naproti zemanovskému elektorátu.

Velká covidová lež?

Spory o dějiny, pomníky, gender nebo menšiny jsou pro idealisty všeho druhu, Hamáčkova sociální demokracie tu, zdá se, bude pro obyčejný dělný lid. Skoro se mi chtělo napsat pro slušné a pracovité občany. Ale na to už má copyright Tomio Okamura.