Až do začátku července budou mít kvůli fotbalovému mistrovství Evropy v některých rodinách o radost postaráno.

„Když se hraje fotbal, tak muže doma skoro nevidím," říká Radka Mauerová z Domažlic. „Vždycky vyrazí s chlapama do hospody. Já se o fotbal moc nezajímám, takže si spíš užívám domácího klidu, když je manžel pryč. Ať si fandí, jak chce, mně ke štěstí stačí, když se vrátí včas a v pořádku," dodává.

U sedmačtyřicetileté Marcely Balvínové z Domažlic je situace zcela opačná. „Nemít doma dvě televize, nebylo by to vůbec jednoduché," vysvětluje Balvínová. „Manžel sleduje fotbal nebo hokej zásadně v pohodlí v obýváku, do hospody ho 'vystrnadím' málokdy. Mě sport v televizi moc nezajímá. Mám pocit jako by se nějaká mistrovství hrála skoro pořád. Takže když to na manžela přijde, křičí, fandí a nadává. Já se uklidím do ložnice a koukám se na něco jiného nebo si čtu. Občas se zajdu slušně zeptat, kdo vede, načež mi podrobně popíše všechny góly," směje se Balvínová. „Ale vlastně se mi to líbí. Myslím, že ten sportovní fanouškovský zápal ke správnému chlapovi prostě patří," dodává.

„Koukám jenom na zápasy, které mne baví. Pokud bych už chtěla v televizi sledovat něco jiného, může si manžel pustit fotbal z notebooku," říká Jana Zuberová z Postřekova s tím, že se tak ale stává spíše výjimečně.

Jednoduché to mají Kobanovi v Klenčí. Nejenže mají dva televizory, ale během šampionátu je ani nevyužijí. „Koukám se na fotbal s manželem, jsem taky sportovní fanda," přiznává paní Marta.

„Manžel zápasy v televizi sleduje, ale já v tom případě beru knihu a odcházím do ložnice. Tam si popřípadě zapnu druhou televizi a dívám se na seriály," popisuje Václava Knopfová z Dílů.