„Pět minut po třinácté hodině požádala telefonicky Rychlá záchranná služba Domažlice o asistenci policistů z důvodu obavy o majetek a zdraví osádky sanity. Na náměstí Míru se v prodejně Albert nacházel mezi regály muž-epileptik, který dostal záchvat. Policejní hlídku si záchranáři vyžádali z důvodu, že k dotyčnému 55letému muži již ten den jednou vyjížděli," uvedla k zásahu mluvčí PČR Dagmar Brožová.

„Policejní asistence byla schválena, neboť ve stejný den ráno byla hlídka obvodního oddělení povolána do pekárny na náměstí Míru, kde jí přítomná lékařka uvedla, že muž je nejspíše po epileptickém záchvatu a je agresivní. S mužem policisté navázali komunikaci, pak již agresivní nebyl a nechal se ošetřit zdravotníky. Policisté ho poté doprovodili na vyšetření do interní ambulance Domažlické nemocnice," uvedla k rannímu výjezdu mluvčí PČR.

Policejní hlídka také ve druhém případě vyvedla muže před prodejnu a doprovodila ho do sanity. „V sanitě rozhodla lékařka o převozu pacienta do nemocnice Klatovy na neurologii. Lékařka dále požádala hlídku o asistenci při převozu," zakončila mluvčí.

Zásah vzbudil pozdvižení a zpráva o něm se rychle šířila. Zaznamenali jsme dokonce telefonický dotaz až z Prahy, co závažného se na domažlickém náměstí stalo.