V 9 hodin bude slavnostní přivítání poutníků u nového Svatojakubského kamene u Arciděkanského kostela v Klatovech a poté již čeká poutníky přibližně 20 km trasa na Koráb u Kdyně.

Během cesty starostka obce Loučim přivítá poutníky u Modlína, kde bude také usazen nový Svatojakubský kamen. Na Korábu pozdraví poutníky starosta města Kdyně, který také všechny srdečně zve na společné posezení. V sobotu v 9 hodin se poutníci vydají od kostela sv. Mikuláše ve Kdyni na 12 km pochod, který povede přes poutní barokní kostel sv. Anny na Tanaberku až do Všerub. Ve Všerubech poutníky přivítá starosta Václav Bernard u nového Svatojakubského kamene a opět pozve na společné posezení s občerstvením. V neděli čeká na poutníky závěrečná etapa putování ze Všerub do Eschlkamu.

Zahájení pochodu je v 10.30 hodin u kostela sv. Michaela ve Všerubech. Na trase dlouhé necelých 10 km půjdou spolu s poutníky i patroni celé akce, plzeňský biskup Tomáš Holub a generální vikář regensburské diecéze Michael Fuchs.

Na hraničním přechodu uslyší poutníci slavnostní salvy, které vystřelí střelecký spolek ze Seugenhofu. V Eschlkamu se na závěr třídenního putování koná v 13:30 slavnostní poutní mše svatá.