Státoobčanský slib složili v obřadní síni domažlické radnice.

„Je to krásný pocit. Trvalo to 20 let, než se to povedlo. Děti se narodily v Česku, tak hlavně pro ně je důležité, že mají české občanství," říká paní Landyš.
Pochází z malého ruského města Nižněkamsk. Tam také vystudovala pedagogickou školu.

V 19 letech přijela za tetou do Prahy. Ta je za českého občana provdána již 35 let.

„Nejdříve jsem plánovala, že v Praze zůstanu jen dva měsíce, ale nakonec se mi tam zalíbilo a zůstala jsem u tety. Pomáhala jsem jí v domácnosti a pak nastoupila jako prodavačka v butiku," vzpomíná.

Díky kontaktu se zákazníky v práci se naučila dobře česky. „K tomu mě češtinu učil ještě můj bratranec Roman, který vystudoval vysokou školu."
Po roce si v obchodním domě Prosek otevřela svůj vlastní butik. Později prodávala na tržnici Florenc, kde se seznámila se svým přítelem z Pákistánu.

„Po půl roce jsme odjeli do Domažlic, kde jsme si otevřeli stánek s občerstvením. Pracovali jsme od rána do večera, prodávali jsme grilovaná kuřata, párky i gyros. Začátky byly těžké, ale museli jsme s těžkostmi poprat sami. Naštěstí se nám do dvou let podnikání pěkně rozjelo, měli jsme skvělé zákazníky."

V lednu 1999 se podnikavé dvojici narodil syn Jakub, v listopadu 2006 dcera Sabinka. „Jakubovi jsme věnovali hodně času a nechtěli jsme jedináčka."
Obě děti přišly na svět v domažlické porodnici.

V roce 2002 s přítelem výhodně koupili pozemek na Babylonu, kde časem postavili restauraci.

S přítelem jsou spolu již 18 let. I on se dočká českého občanství. Svůj státoobčanský slib složí už 12. srpna.

„Naše děti mají od začátku domov v Česku, jejich mateřský jazyk je čeština. Není nám jedno, co se děje v české politice a ekonomice, rádi bychom tu volili. Platíme tu daně, žijeme mezi českými občany, chceme také něčím Česku přispět. Plánujeme tu i dál natrvalo zůstat," shrnuje závěrem Landysh Nasybullina.