Již několik let je tato škola zapojena do projektů Mléko do škol a Ovoce do škol, díky kterým mají žáci možnost koupit si dotované mléčné výrobky a dvakrát měsíčně dostávají zdarma různé druhy ovoce, zeleniny nebo ovocné nápoje.

„Abychom děti i rodiče ještě více motivovali, vyhlásili jsme celoroční projekt Zdravá svačina, díky kterému se pravidelnou součástí svačin většiny žáků stalo ovoce či zelenina. Žáci za ně sbírají body a každé dva měsíce se vyhodnotí a odmění ti, kteří měli nejvíce zdravých svačin. Závěrečné vyhodnocení proběhne v červnu a vítězové dostanou pěkné i zdravé odměny," popsala školní projekt ředitelka školy Renata Reifová.

Protože ke zdravému životnímu stylu patří i dostatek sportu, zapojila se letos škola poprvé do Olympijského víceboje.

„Můžeme porovnávat některé naše sportovní výkony ve vybraných disciplínách s českými olympioniky a hlavně se budeme pokoušet zlepšit během školního roku své sportovní výsledky," pokračuje Reifová s tím, že obrovským překvapením bylo, když škola dostala jako odměnu za včasné přihlášení sportovní set s vybavením a Sportovní žákovské knížky pro žáky 1. – 3. ročníku.

„Vše jistě využijeme a pokud se budeme hodně snažit, možná nás navštíví i Olympijská hlídka," dodává ředitelka.