Nakonec se v opravené škole podařilo vybudovat jeden byt a také prodejnu, která obci chyběla a která nyní funguje zcela ke spokojenosti místních.

„Jsem rád, že jsme to tak udělali. S Vietnamci, kteří prodejnu už dva roky provozují, jsme opravdu moc spokojení, mají vše potřebné, často otevřeno, jsou ochotní a dobře se o obchod starají," řekl starosta Hálek. Nakupují zde i obyvatelé Mířkova či Mezholez.

Původní prodejna v Semněvicích zkrachovala v roce 2008 a od té doby byla řada semněvických občanů, hlavně starších lidí bez automobilu, odkázána na náhradní řešení – v budově obecního úřadu si mohli třikrát v týdnu zakoupit pečivo na základě předchozí objednávky.

Jednu místnost v bývalé škole pak Semněvičtí proměnili ve výstavní sál. Na několika panelech najdeme nespočet fotografií z dřívější i nedávné minulosti obce – pohledy na Semněvice a stavby v nich i momentky ze života místních obyvatel.

Výstava vznikla vloni u příležitosti 750. výročí založení obce, ale Semněvičtí se rozhodli ji zde ponechat, neboť ji lidé rádi navštěvují.
Nejvíce fotek ze života obce vzniká od té doby, co je starostou Josef Hálek, protože je tvorba 'fotokronik' jeho zálibou. Vytvořil jich už šest.

Mimo fotografií zde najdeme jako zajímavost i vybavení fotokomory z bývalé školy a několik starých projektorů včetně letité promítačky, kterou se v 70. letech promítaly filmy v místním kulturním domě.