„Lidé si mohli všimnout několika novinek, jako je nahrazení programu Mňau TV za novinku O2TV Free,“ zmínil David Rácz, televizní technik a dlouholetý propagátor technických novinek na Domažlicku.

„O2TV Free divákům nabídne ten nejlepší sportovní obsah, kterým O2 TV Sport disponuje, a zároveň umožní divákům vyzkoušet si funkce, jako jsou zpětné zhlédnutí, zastavení obrazu nebo kvalita obrazu v HD. Kanál je dostupný částečně zdarma a částečně za poplatek, a to ve formě hybridní aplikace,“ uvedla Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení O2. Do 21. března poběží vysílání O2 TV Free zcela bezplatně.

„Začátkem března došlo ke zdražení servisního poplatku u jedné dekódovací karty na 79 korun. Doma máme tři televize, původně jsme pořizovali karty s tím, že jsou bezplatné,“ konstatovala Zdena Váchalová. V její rodině využívají služeb satelitního operátora Skylink.

„Uvažovali jsme, že necháme na satelitním příjmu jen jednu televizi a vrátíme se k pozemnímu příjmu na venkovní anténu,“ dodala. „S podobným postojem se setkávám velmi často. Lidé čekají, až jim vyprší předplacené období, a pak se opět vracejí k pozemnímu příjmu. Satelit ho pár let suploval, ale nyní je už v DVB-T dostatek programů,“ vypozoroval Rácz.

„Musí se ale často kombinovat příjem signálu ze dvou antén – z Čerchova a Vraního vrchu na jednu a z Krašova kvůli multiplexu 3 na druhou. Toto je na Domažlicku častá praxe,“ doplnil David Rácz.

Zatímco z vysílačů na Domažlicku (Čerchov, Vraní vrch) mohou diváci naladit 24 programů (viz tabulka níže), další jsou dosažitelné z vysílače Krašov na Plzeňsku. Na 52. kanálu z něj vysílá Multiplex 3, který obsahuje stanice Prima Love, Óčko, Prima ZOOM, Óčko Gold, Šlágr TV, ČT :D Déčko, ČT art, Kino Barrandov, Barrandov Plus, Prima MAX.

Kdo by chtěl mít ještě širší výběr programů, může si nechat naladit jedenáctku německých kanálů, které jsou v příhraničí zachytitelné na pozemní antény.

Jde o stanice 3 sat, ZDF, ZDF Info, ZDF Neo, KiKa, Das Erste, Phoenix, Arte, Tagesschau24, SWR a ARD Alpha.

Pozemní příjem z vysílačů na Domažlicku:

Multiplex 1 Vraní vrch,
34. kanál ČT1, ČT2, ČT sport, ČT24
Multiplex 2 Vraní vrch,
48. kanál Nova, Prima, Nova Cinema, Prima Cool, TV Barrandov
Multiplex 4 Čerchov,
25. kanál Nova 2, Nova Action, Nova Gold, Relax, Rebel, O2TV Free, Prima Comedy central, ZAK, JOJ Family, HbbTV Seznam.cz
Regionální síť 7 Čerchov, 32. kanál ČT 1 HD, ČT2 HD, ČT sport HD, ČT :D/art, Kino Svět