Tamní zastupitelé smetli žádost Josefa Andrleho o pronájem KD Koloveč za účelem pořádání koncertu interpreta Tomáše Ortela, ze stolu.
„Po diskuzi mezi zastupiteli a s přítomnými občany na veřejném zasedání se zastupitelstvo rozhodlo této žádosti nevyhovět, neboť se jedná o kontroverzního interpreta, jehož texty jsou podle veřejně dostupných informací označovány jako xenofobní, rasistické, extrémistické a neonacistické a mezi jeho fanoušky patří mimo jiné příznivci krajní pravice. Městys nechce podporovat tyto aktivity," odůvodnil rozhodnutí starosta Kolovče Václav Pergl.

V Mrákově, kde má Ortel vystoupit v sobotu 9. dubna, s tím problém nemají.
Koncert v mrákovském kulturním domě pořádá SDH Tlumačov. Podle slov starosty tlumačovských hasičů Václava Sladkého není na místě kapelu zatracovat a obávat se jakýchkoliv problémů.

„Je to kapela, jako každá jiná. V Mrákově hrála už vloni a koncert se obešel bez jakýchkoliv problémů. Což bylo patrné i z reportáže, kterou sem přijela natočit televize. Přišli lidé nejen z širokého okolí, ale dokonce až od Karlových Varů, kteří chtěli kapelu slyšet, a výborně se bavili. Na naši žádost ohledně pořádání koncertu bylo zareagováno kladně a vedení Mrákova s tím nemělo problémy. Proč by také mít mělo? Kapela není zakázaná a podle mého názorů zpívá pravdu, nic jiného. Jejich texty jsou nasazené na to, co se nyní kolem nás děje. Nic jiného tam není," řekl Sladký.