Ne všichni plnoletí byli v ulicích vidět, protože připravovali doma i na faře občerstvení pro ochotné koledníky, dále pak stoly, židle, funkční WC, oblékali děti, prali oblečení, šili nové a postarali se o závěrečný úklid jejich zázemí. Tři králové prošli všemi ulicemi Horšovského Týna, navštívili domácnosti v obcích Srby, Polžice, Nová Ves, Horšov, Horní Metelsko, Semošice, Buková, Šlovice, Pocínovice a Semněvice. Koledovali, co jim mrazivé počasí dovolilo a co jim síly stačily. Malí i velcí se zahřívali zpěvem koledy „My tři králové jdeme k Vám" a dobrým vnitřním naladěním.

Nakonec za dozoru pracovníka finančního odboru každou kasičku přepočítali. Poté odnesli peníze do České spořitelny (obnos byl opravdu těžký). Tam pracovnice opět vše přepočítaly a vyhotovily závěrečnou výčetku. Letos se koledovalo do osmnácti zapečetěných pokladniček.

Sbírka pro rok 2017 vynesla v Horšovském Týně a okolí 71 205 korun. Peníze pomohou Domovu pro matky s dětmi v tísni v Havlovicích a Sociálně terapeutické dílně sv. Josefa v Meclově. Děkujeme.

Autor: Farní charita Horšovský Týn