Udělala si mezinárodní certifikát a cvičitelské zkoušky a začala jógu vyučovat ve školkách, školách, na různých seminářích a kurzech. Její služby jsou velmi žádané. Síta pravidelně navštěvuje i školky a školy na Domažlicku.

„Jóga je životní styl. Jde nejen o to, aby dítě bylo zdravé, mělo správné držení těla a správně dýchalo, ale aby bylo samo sebou, šťastné a aby se umělo vypořádat s různými životními situacemi," vysvětluje Síta a pokračuje: „Když jsem před pětadvaceti lety s jógou začala, nebyla jsem zdaleka tak zdravá a vyrovnaná, jako jsem dnes. Od dětství jsem měla astma a trpěla jsem alergií na prach, pyly a peří. Zažila jsem si léta, kdy jsem slunné dny musela trávit v bytě s mokrými prostěradly na oknech, abych mohla dýchat. Nepříjemné kýchání, červené oči a nos mě doprovázely na jaře i v létě. Po létech cvičení podle systému Jóga v denním životě jsem zdravá, bez léků, bez projevů alergie, bez strachů, spokojená se sebou i se vším, co přináší život."

Tajemství úspěchu je prý v každodenním systematickém cvičení všech technik jednotlivých dílů systému. Pěkně pomalu, den po dni, krůček za krokem.
„Systém podle kterého vyučuji se jmenuje Jóga v denním životě a můj život je nyní jóga. Vyučuji ji denně od rána do večera. Zůstala jsem tomuto systému věrná a díky rodině, která má pro mou práci pochopení, se jí mohu plně věnovat."

A jak se Síta Rojová k józe dostala?
„Když bylo mé dcerce sedm měsíců, zavolala mi kamarádka, abychom přišly na setkání s mistrem jógy. Nikdy jsem takovým věcem nevěřila. Byla jsem ateistka. Přesto jsem tam šla. Byla tam spousta rodin s dětmi. Mistr vždy nějakou rodinu zavolal k sobě. Maličké děti pochoval a s těmi většími promlouval. Já jsem si celou dobu říkala, hlavně ať mě nevyvolá, nebo bude ostuda. Dcerka na mne byla totiž fixovaná a nenechala se od nikoho ani pochovat. Mistr se na mě vždy jen podíval a pak vyvolal jiné. Pozval mě až na konci. K mému úžasu se mu dcerka pohodlně uvelebila na klíně, hrála si s jeho vousy a mě si vůbec nevšímala. Když mi ji vracel, natahovala k němu ručičky. Já jsem v té chvíli cítila k mistrovi obrovskou důvěru, a ačkoliv jsem ho viděla poprvé v životě, měla jsem pocit, že ho dávno znám. Začala jsem se o jógu zajímat, a když jsem zjistila, jak je krásná, zůstala jsem u ní. Také obě moje děti se józe věnují."

Kromě cvičení a vedení lekcí jógy se Síta věnuje i psaní knih pro děti.
„Psaní knížek je moje velká láska. Od dětí se mnohdy dovídám, jak obtížnými situacemi musí procházet. Někdy musí ustát to, co by neunesl dospělý člověk. Já nemohu změnit jejich rodinné situace, ale mohu posílit jejich sebevědomí a ukázat jim jak najít vnitřní štěstí. K tomu vede cesta nejen cvičením, ale i z knih plných příběhů, jejichž hrdinové také musí překonat různá trápení. Tak například Belinka je příběh o pejskovi, který inspiruje čtenáře k přemýšlení o životních hodnotách, o lásce, věrnosti a porozumění druhým. Belinka ukazuje dětem, že i zdánlivě bezvýchodná situace může mít svůj šťastný konec. Belinka je pohádková postava, která pomáhá svým malým kamarádům překonávat obtížné životní situace a nacházet cestu ke štěstí."

Další knihy, které Síta napsala, jsou Přátelé z ptačí říše – potěší milovníky přírody, malíře i studenty angličtiny, Jóga, hry a pohádky obsahují 21 pohádek s poučením, výtvarnými nápady, hrami a návodem ke cvičení jógy, kniha s Jógou za poznáním a dobrodružstvím nabízí příběh zvířátek, díky němuž čtenář objevuje zákonitosti úspěšné cesty ke štěstí.

„Návod ke cvičení jógy je v této knize zpracován velmi srozumitelnou formou, aby si mohli zacvičit i ti, kteří s jógou dosud nemají žádné zkušenosti. Ve výčtu mých dílek schází už jen elektronická kniha Jak se v parku narodil Dráček a DVD se cvičením jógy, básničkami a pohádkami. Připravujeme CD relaxační pohádky a dvě knihy pro starší děti," dodala Síta.