Poslední zářijovou sobotu zpracovávali zájemcům ovoce do podvečera, uplynulou první říjnovou sobotu zájem o moštování neopadl. Od moštárny se tvořily fronty až téměř ke kruhovému objezdu. Sehraná parta zahrádkářů si však s poptávkou po moštování poradila. Zájem veřejnosti o moštování těší předsedu týnské organizace.

„Jsem rád, že je moštárna využitá. Nezdražujeme, stále moštujeme kilogram ovoce za 2,50 Kč a jsou to jediné peníze, které si můžeme vydělat," uvedl Deníku Alexandr Kubáček.

„Mám zahradu na Spálenci a dříve jsem jezdíval do Domažlic, kde jsem ale musel odvážet výlisky ,a stojí se tam před moštárnou na chodníku. Řadu let už proto jezdím sem, je tu více více místa," zdůvodnil Václav Svoboda z Domažlic.

Horšovskotýnská moštárna je jedna z nejmodernějších, ne-li nejmodernější na okrese. Od lisu je mošt veden střídavě dvěma potrubími do stáčírny, takže každý, kdo přiveze ovoce, má záruku, že dostane mošt z toho svého.

„Jenom škoda, že není letos více hrušek, mošt by byl lahodnější," poznamenal Jaroslav Kuthan, který už léta mošt stáčí. Je zároveň velkou zahrádkářskou raritou, neboť je mu už 91 let.