Obec Trhanov před dvěma lety získala vlastní obecní prapor a proto se rozhodla, že ho pořídí také svým dobrovolným hasičům. Hasičský prapor vyšel na přibližně 90 tisíc korun.

Na sobotní oslavu přijely sbory dobrovolných hasičů z Chodova, Dílů, Postřekova, Klenčí, Újezda, Horšovského Týna a Pece. Bohatý program začal slavnostním nástupem sborů na parkovišti pod hřbitovem, kde je přivítal za místní hasiče Roman Votava.

Poté následoval proslov starosty obce Ondřeje Freie a po vysvěcení nového praporu SDH Trhanov klenečským farářem Liborem Bučkem položili Trhanovští věnec na hřbitově k uctění památky zesnulých hasičů.

Dále se slavnostní průvod vedený dechovou kapelou Sedmihorka vrátil na parkoviště, kde se připojily i ostatní sbory se slavnostními prapory a pokračovaly směrem k zámecké zahradě, kde na ně čekalo ve stanu občerstvení a na některé ještě slavnostní předání pamětních listů a plaket. K poslechu a tanci hrála Sedmihorka a večer pak skupina Makadam. V podvečer se k oslavám ještě připojili partnerští dobrovolní hasiči z německého Gleisenbergu.

Daniel Šedo

FRANZ LEITNER (vlevo) přebírá ocenění Kruhu přátel Domažlice – Furth im Wald od předsedy Hermanna Plötze.
Zemřel Franz Leitner, přítel Domažlicka