Ke konci se blíží rekonstrukce věže památky, kostela sv. Jana Nepomuckého v Trhanově. Ta kromě nového měděného oplechování získala novou ´kouli´ s křížem, v níž je ukryto poselství pro další generace. Na věž se ale nevrátily staré dokumenty, které byly během oprav vyjmuty a umístěny v Státním okresním archivu Domažlice se sídlem v Horšovském Týně. Přesto nebudou budoucí generace o nic ochuzeny.

„Do koule pod kříž jsme dali všechno, co tam má být. Přišly tam nejen kopie starých listin z let 1927 a 1973. Sepsal jsem na dvou stranách nové poselství, k němuž jsme přiložili i jeden výtisk Domažlického deníku, dále současné mince a také tři fotografie současného Trhanova," říká starosta Ondřej Frei.

„Dělníci odvezli kouli do Domažlic zaletovat a poté ji spolu s křížem osadili na kostelní věž. Tento týden bude sejmuto lešení a vše bude hotové v termínu, tedy do konce října," zakončil Frei.

Již nyní je na kostel sv. Jana Nepomuckého příjemný pohled. Do daleka se blýská měděná báň se zlatým křížkem a fasáda věže dostala nový červenohnědý nátěr sladěný s již dříve opravenou kostelní lodí.