„Jezdí sem zákazníci z Horšovského Týna i z Domažlic, těší mě, že se to rozkřiklo," popsal správce trhů Lukáš Kubenka.

Před dvěma týdny se na trhy vydal i Domažlican Radek Sýkora. „Slyšel jsem o nich, tak jsem se tam také jel podívat. Je to příjemná změna oproti celoročnímu nakupování v supermarketech," řekl.

„Minulý týden jsme měli jenom šest prodávajících, protože se v Plzni konaly martinské trhy, ale nyní v pátek by jich zase mělo být kolem deseti až dvanácti. Zájem ze strany lidí pořád je a příští týden budeme mít vepřové hody s dechovkou," doplnil Kubenka.

Ten původně plánoval pořádat farmářské trhy v Holýšově. Holýšovští se však rozhodli uspořádat farmářské trhy ve vlastní režii.
„Díky tomu budeme mít nejlepší možnost ohlídat kvalitu a původ nabízených výrobků. Farmářské trhy jsou v posledních letech velmi populární, ovšem mnohdy nejsou příliš úspěšné či si získají špatnou pověst díky sortimentu, který již na farmářských trzích nemá co dělat. My se inspirujeme na farmářských trzích v Plzni, které jsou hodnoceny jako jedny z nejúspěšnějších v ČR a tento vysoký standard bychom rádi drželi také v Holýšově," popsali v listopadovém Holýšovském zpravodaji místostarosta Kamil F. Šefl a Petra Lavičková. „Chceme, aby u nás prodávali buď přímo farmáři, zpracovatelé, nebo lidé v úzké spolupráci s konkrétními farmáři. Tím chceme docílit toho, že budete moci ochutnat a zakoupit kvalitní, autentické, místní (tuzemské) potraviny pěstované a zpracovávané s láskou a respektem k zákazníkům, kterým jsou určeny."

Zákazníci se mohou těšit na prodej sezónní zeleniny a ovoce, mléčných i masných výrobků, pečiva, rukodělných výrobků místního původu a mnoho dalšího.

„Rozhodně se chceme vyhnout nabídce potravin plných umělých ochucovadel, stabilizátorů, barviv a dalších látek zakrývajících nevalnou kvalitu výchozích surovin. Neméně důležité je pro nás také nenabízet zeleninu či ovoce neznámého původu, přepravovaného tisíce kilometrů napříč Evropou."

V této chvíli probíhají již přípravy vánočních farmářských trhů, které proběhnou v prosinci. Na přelomu března a dubna pak chystáme zahájit již klasické pravidelné farmářské trhy. Konat by se měly za Kulturním domem Holýšov v sobotu dopoledne. Frekvence však bude záležet na zájmu a možnostech farmářů a především nakupujících.