Zlepšení prostředí v dětském oddělení nemocnice, nové hřiště za školou, cvičiště pro domácí mazlíčky, řádná starost o řeku Zubřinu, renovace školních šaten, údržba komunikací ve městě i vznik multifunkčního centra pro volný čas byly tématy některých z dvanácti projektů, které po celý školní rok připravovali žáci domažlické Základní školy Komenského 17. S výsledky svého snažení se pochlubili veřejnosti v rámci včerejšího Občanského dne, který se konal v sále Městského kulturního střediska.

„Nechceme klece, chceme nové, barevné šatny,“ popsala projekt své třídy 6.C Kateřina Růžková. Se svými spolužáky příchozí vyzývala, aby se zapojili do ankety o nejvhodnější barvu nových šaten z jedenácti připravených možností.

„Chceme nevzhledný areál bývalého ČSAD proměnit v Kozinovo centrum zábavy, kde by bylo možné trávit volný čas,“ popsal David Kalina záměr 7.B. Žáci provedli anketu, v níž 150 oslovených nápad podpořilo a jen pěti se nelíbil.

„U zimního stadionu bychom rádi viděli cvičiště pro psy, kde by byl přítomen veterinární poradce, byla by tam půjčovna pomůcek a třeba i bufet,“ dozvěděli jsme se u stánku třídy 6.A od Karla Píši a Mathiase Westerdijka.

Třídní kolektivy se na prezentaci svých projektů připravily důkladně.
Každý z týmů o potřebnosti svého tématu přesvědčoval přítomné ve svých stáncích, kde měl připraveno pohoštění a podrobné informace. Také pomocí tlampačů se školáci snažili upoutat pozornost, když vyvolávali hesla podporující jejich myšlenky. Na náměstí oslovovali kolemjdoucí a zvali je na své prezentace do sálu.