Kromě toho, že je Šidlákov vyzdobený nejrůznějšími křížky a zajímavými výtvarnými díly, upoutá tam uprostřed vsi návštěvníka cihlová stavba s oprýskanou omítkou, která není v dobrém stavu.

„Je to stará škola, náklady na obnovu by byly vysoké, ale určitý záměr co s ní, už máme. Kdysi se nám přihlásil zájemce o koupi objektu, ale neprodali jsme. Jednak se jedná o určitý doklad historie a také o duchovní věc. A protože stojí na atraktivním pozemku uprostřed Šidlákova, dokážu si přinejhorším představit i to, že pokud by se nepodařilo zajistit peníze na rekonstrukci, bylo by smysluplnější stavbu zbourat a nabídnout pozemek novým stavebníkům, aby se Šidlákov rozrostl," myslí si starosta sousední Hory Svatého Václava, pod niž Šidlákov spadá.

Obě obce loni propojila obnovená polní cesta, na jejích okrajích bylo vysazeno 118 stromů. Vše se podařilo díky Mikroregionu Dobrohost, jehož je Hora členem.

„V každé obci máme lidi ochotné něco dělat. V Šidlákově je to pan Vodička, který se nabídl, že se postará o údržbu zmíněné cesty – její sekání," chválí obyvatele starosta David Kraml.