Řidiči jedoucí z Domažlic směrem k Babylonu musejí projíždět po objížďce kolem domažlického Jezera, v opačném směru volí trasu od újezdské křižovatky přes Petrovice na silnici I/22 Draženov–Domažlice, případně přes draženovskou okružní křižovatku do Domažlic.

„Na jedné straně jsme se zbavili množství projíždějících aut, na druhé nám stavba přinesla hluk a spoustu prachu. Je škoda, že se u nás špatně plánuje a letošní práce se neudělaly vloni při jednom výkopu. Stálo by to daleko míň peněz,“ myslí si havlovický starousedlík, který si nepřál být jmenován.

#nahled|https://g.denik.cz/16/2f/ftg_0804_havlovice_rozkopane_2_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/16/2f/ftg_0804_havlovice_rozkopane_2.jpg|JEŠTĚ VÍCE NEŽ MĚSÍC NEPROJEDETE. Až do 15. září má stavební firma povolenou uzávěru silnice mezi Domažlicemi a Havlovicemi.#

Od západního okraje obce ve směru k pasečnické křižovatce už je na vozovce vyznačeno, kudy povede další výkop.

„Je to otrava jezdit objížďkou. Stojí nás to spoustu benzinu. Divím se, že to nechají přes ´Chodské´. Za minulého vedení města byly veškeré uzavírky ukončeny do pouti,“ uvedl Deníku řidič z Českokubicka.

Variantu částečné uzavírky Havlovic nebylo možné zvolit, o čemž Deník informoval před časem Vratislav Šantroch z odboru dopravy MěÚ Domažlice. Svědčí o tom i náš snímek. Výkop zasahuje do obou polovin vozovky.

#nahled|https://g.denik.cz/16/2f/ftg_0804_havlovice_rozkopane_3_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/16/2f/ftg_0804_havlovice_rozkopane_3.jpg|JEŠTĚ VÍCE NEŽ MĚSÍC NEPROJEDETE. Až do 15. září má stavební firma povolenou uzávěru silnice mezi Domažlicemi a Havlovicemi.#

Nabízí se však otázka, zda je obousměrná uzavírka nutná i v případě prací, které budou následovat. Podle náčrtů na vozovce zasáhnou hlavně pravý jízdní pruh ve směru od Havlovic k silnici I/26.