Sněžit začalo kolem šesté ranní a během hodiny napadlo několik centimetrů sněhu. Cestáři nestačili uklízet silnice.

„Hned v šest ráno jsme vyjeli na hlavní tahy. Některé se musely uklízet opakovaně. O hodinu později se naši zaměstnanci zaměřili i na vedlejší silnice. Ačkoliv byla venku veškerá technika, nedalo se to stačit," řekl Miroslav Sušický, vedoucí domažlického střediska silničářů.

Nesjízdná byla například silnice v Loučimi a mezi Pocinovicemi a Semněvicemi.

„Mezi Klenčím a Draženovem stál v lese kamion. Už ráno tam sjelo auto do příkopu. Policie odkláněla dopravu směrem na Trhanov," popsal situaci řidič Josef Rojt.

Nehod se na Domažlicku stalo během dvou hodin ráno hned několik.
„V Chrastavicích se v osm hodin přímo v obci střetla dvě osobní vozidla. Doprava zde byla řízena kyvadlově. Mezi Hostouní a Svržnem skončilo auto na střeše v příkopě. Při nehodě byly zraněny dvě osoby. V autě cestovalo i pětileté dítě. Srážka dvou vozidel bránila provozu na silnici mezi Pařezovem a Ždánovem. Jedno havarované auto stálo napříč přes vozovku," uvedla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Radovat se ze sněhové nadílky mohou běžkaři. Na Čerchově připadlo 15 centimetrů nového sněhu a podle ředitele Domažlických městských lesů Jana Bendy vydrží.

„Je poledne a v Caparticích je jeden pod nulou. Na Čerchově tedy bude ještě chladněji. Napadlo asi patnáct centimetrů sněhu. Nejdříve musíme uklidit cestu na Čerchov, abychom se tam vůbec dostali. Domluvím se ze Sněhaři, aby upravili stopu. Nebojím se říci, že o víkendu budou na Čerchově ideální podmínky pro běžkaře," řekl včera Benda.

Podle meteoroložky Jany Stacke se podobných přívalů sněhu do konce týdne obávat nemusíme.

„Nějaké drobné srážky nás ještě mohou potkat, ale dočkáme se i příjemného oteplení a sluníčka. V pátek by mohlo být až 12 nad nulou."