Odstavná parkoviště

Zhuštěné dopravě, která během Chodských slavností panuje v ulicích města, se vyhnete, pokud svůj vůz odstavíte na okraji Domažlic.

Při příjezdu po silnici I/22 od Klatov je vhodné využít parkoviště u kostela U Svatých.

V případě příjezdu ve směru od Plzně či státní hranice je dobré ponechat své auto na odstavném parkovišti v Petrovické ulici, tedy na okraji města hned za okružní křižovatkou ve směru od Draženova.

Z obou míst je možné se do historického středu města svézt kyvadlovou autobusovou dopravou, která je bezplatná a jezdí v půlhodinových intervalech na trase od nádraží Českých drah až na druhý konec města do Petrovické ulice k zimnímu stadionu.

Kde si ´ulevit´

Během třídenních slavností je možné k výkonu nezbytné potřeby použít nejen mobilní WC na náměstí blíže pódia nad bránou, ale také stejná zařízení v restauračních podnicích na náměstí.

Kam pro lékařskou pomoc

Také o pouti se může stát, že člověk musí vyhledat lékařskou pomoc.

Tu naleznou dospělí kousek od centra, v ulici U Nemocnice č. 148. Ordinační hodiny jsou o sobotách, nedělích a o svátcích od 8:00 do 22:00 hodin. Telefonní čísla: 379 724 771 a 379 722 777.

Pokud byste potřebovali nezbytné ošetření u zubního lékaře, můžete si na tel. čísle 379 724 771 zjistit, který ordinuje v daný den ve své ordinaci, a to v době od 8.00 do 12.00 hodin. V ostatní čas je nutné vyhledat zubní lékařskou pomoc v Plzni.

V případě zdravotních potíží dětí či také dospělých mimo ordinační hodiny pohotovosti je možné se obrátit přímo na lékaře v Domažlické nemocnici, jež se nachází na výpadovce z Domažlic směrem na Havlovice. Nemocnice sídlí v Kozinově ulici č. 292 a telefonní spojení je 379 710 310.

Lékárna

Denně je v Domažlicích od 9 do 18 hod. otevřena BENU lékárna, již najdete v Pivovarské ulici č. 700 v objektu Kauflandu. Dovolat se tam lze na tel. č. 379 490 056.