Odrostlejší postřekovské děti se mohou již týden těšit z nových herních prvků na hřišti, které bylo v minulosti určeno zejména malým dětem. Přispěli k tomu místní dobrovolní hasiči.

„První polovinu hřiště jsme stavěli někdy předloni, letos jsme se postarali o rozšíření hřiště. Na něm doposud byly prvky jen pro hry malých dětí – věž se skluzavkou, pískoviště a pružinové houpadlo," popisuje starosta SDH Postřekov Jan Kreuz.

Hasiči by bývali místo her pro děti rozšířili dříve, ale jako nevýdělečná organizace volili cestu, která jim přinesla na uvedený záměr peníze.

„Rozšíření hřiště jsme věnovali přibližně měsíc práce. Nyní je to vylepšené, přidali jsme sestavu, která vlastně kopíruje tak trochu věž, již využívají k výcviku profesionální hasiči. Má tři a půl metru na výšku, jsou tam z jedné strany úchyty, nechybí ani okna, jimiž děti mohou prolézat. U věže je také z jedné strany lano a ze druhé tyč, jež mohou využít ke šplhání. Je to tedy spíše pro větší děti, navíc je tam dodělaná trojhrazda. Velice nám pomohly peníze, které nám poskytla Nadace ČEZ, neboť na hřiště přispěla částkou 116 000 korun," vypočítává hasičský starosta.

Od zmíněné nadace to není zdaleka první počin ve prospěch dětských hřišť. „Za dobu své existence podpořila Nadace ČEZ výstavbu více než 280 dětských i sportovních hřišť částkou přesahující 274 milionů korun. Obce neustále usilují o budování vhodných hřišť pro své obyvatele a my je v tom dlouhodobě podporujeme. Rádi pomáháme vytvářet vhodné a bezpečné prostředí pro dětské hry a sportovní aktivity školáků i ostatních obyvatel," sdělila ředitelka nadace Michaela Žemličková.

Postřekovští hasiči ani nepočítali hodiny, které při stavbě nové části hřiště strávili.

„Po pravdě jsme brigádnické hodiny nepočítali ani je neevidujeme, protože kromě toho vylepšujeme naši hasičskou zbrojnici. To hlavní sice dělá firma, ale naše ruce jsou také zapotřebí," vysvětlil nám starosta sboru Kreuz.

„Já to vítám, protože původní část hřiště byla hojně využívaná. Novou část hřiště pro větší děti určitě využije naše školní družina. Jsem moc ráda, že jsou v Postřekově nadšenci, kteří takto myslí na děti," kvituje počin hasičů ředitelka MŠ a ZŠ Postřekov Andrea Langová.