Zbrusu nová policejní služebna vyroste v Horšovském Týně u hlavní silnice na Plzeň vedle prodejny COOP.

Horšovskotýnští zastupitelé schválili prodej tří pozemků o celkové výměře 835 metrů čtverečních Policii ČR za cenu 394 tisíc 810 korun. Policisté na nich vybudují moderní služebnu s parkovištěm (8 míst a 1 místo pro invalidy).

V rámci diskuse na posledním zasedání zastupitelstva vystoupil krajský ředitel PČR Jaromír Kníže, který uvedl, že výstavba nové služebny v Horšovském Týně je prioritou.

„Nabízený pozemek je pro PČR vyhovující, a pokud bude letos převeden, bude zahájena projektová příprava a následně požadovány finance na výstavbu. Ta by mohla být zahájena v roce 2016 a dokončena v roce 2018," uvedl.

Nová služebna mohla rovněž stát v Pivovarské ulici vedle nové bytovky, kde chtělo vedení města ve veřejné dražbě získat pozemek a nabídnout ho policii, ale neuspělo. Vybudováním služebny vedle prodejny také město přijde o několik parkovacích míst, které bude potřeba nahradit.

Původní objekt služebny na náměstí, který policisté museli opustit kvůli špatnému technickému stavu, se po zajištění výstavby nové služebny stane nepotřebným a policisté přistoupí k jeho prodeji.