V červnu uplynulo 365 let od narození nejvýznamnějšího českého barokní sochaře a řezbáře Jana Brokoffa, který pracoval u Matyáše Bohumíra Wunschwitze, hejtmana Plzeňského kraje v 16. století (v letošním roce výročí 385. let od narození).

Akce „Poběžovice v dobách baroka“ se uskuteční v neděli 23. července, připomene výročí osobností, přiblíží baroko a barokní dobu. Akce bude zahájena divadelním představením, které pojednává o životě Anny Feliciány, Matyáše Bohumíra z Wunschvitz, jeho lásce k sochařství a k Janu Nepomuckému. Po představení bude slavnostně vysvěcena nově zrestaurovaná socha svatého Jana Nepomuckého na náměstí (od 13 hodin).

Doprovodný program nabídne návštěvníkům barokní tance v podání taneční skupiny Srdcové Eso (od 14 a 17.30 hodin), dále přednášku na téma „Svatý Jan Nepomucký – světec baroka“ profesora Víta Vlnase – českého historika a odborníka na výtvarné umění baroka, proděkana pro vědu a výzkum fakulty Univerzity Karlovy v Praze (od 16 hodin), soutěže a hry pro děti, divadelní představení a večerní koncert v kostele Nanebevzetí Panny Marie v podání souboru Musica festiva di Praga s celovečerním pořadem „Večer barokních árií a sonát“ (od 18.39 hodin).

Velbloud na výstavě v Horšovském Týně.
Chovatelé ukáží 600 zvířat včetně pštrosů a velblouda