Zmíněná parkovací místa vznikají v rámci první etapy revitalizace, která má zlepšit prostředí na nejmladším domažlickém sídlišti. Právě jejich nedostatek byl nejpalčivějším problémem, na který obyvatelé poukazovali. Po dokončení prací by na sídlišti mělo být k dispozici devět desítek parkovacích míst.
Část z nich vzniká v horní části sídliště, kam je špatně vidět z oken bytů.

„Je tam velmi temné zákoutí, mělo by se to řešit," uvedla na jednání zastupitelstva paní Zajacová, obyvatelka sídliště.

„Je to tam zastrčené, kvůli bezpečnosti by se to  mohlo řešit kamerou," doplnil zastupitel Milan Mrázek, který v této ulici rovněž bydlí.

„Současné práce probíhají v rámci první etapy revitalizace. V rámci druhé, která je naplánována na jaro, bude vybudováno i veřejné osvětlení, chodníky, hřiště pro děti a psí loučka. Zřejmě nebude problém zmíněné místo připojit na městský kamerový systém," reagoval starosta Miroslav Mach.

Velkou zkouškou nervů byla oprava kanalizace, která v uplynulých dnech předcházela stavebním pracím na revitalizaci. „Byl obrovský problém večer zaparkovat," uvedl Mrázek.

Auta parkovala v okolních ulicích i na místech, kde se to nesmí. „Děkuji městské policii za toleranci  v nejkritičtějších dnech," dodal Mrázek.

Stavbaři v těchto dnech budují nový vjezd do ulice 17. listopadu ve směru od ulice Kosmonautů. Tím se páteřní silnice sídlištěm může stát jednosměrnou  s parkovacími místy po obou stranách.

Obě etapy revitalizace vyjdou na zhruba 11 milionů korun. Na první etapu přispělo ministerstvo pro místní rozvoj částkou téměř 3,3 milionu. Podobnou částku by domažlická radnice ráda získala i pro jarní etapu.