Rekonstrukce silnice ve velmi špatném stavu byla totiž rozdělena na dvě etapy, které si vyžádaly úplné uzavírky – první část ve Vrchlického ulici probíhala v loňském roce, druhá část v Nové Vsi pak letos.

Oprava silnice v délce 1,11 kilometrů, na kterou zhotovitel, společnost Silnice Horšovský Týn, spotřeboval dva tisíce tun asfaltové směsi, přišla na přibližně 30 milionů korun.  21 milionů investovala Správa a údržba silnic Plzeňského kraje a 8 milionů město Horšovský Týn. Téměř 18 milionů korun přitom pokryje podpora z fondů Evropské unie. Byly vybudovány i chodníky, trasa pro cyklisty, město navíc investovalo například i do vodovodných a plynových přípojek.

„Je to výsledek našeho téměř dvouletého snažení. Jsem rád, že silnice byla dokončena před Anenskou poutí," uvedl starosta města Josef Holeček a připomenul, že by rád brzy viděl opravenou i Plzeňskou ulici v Horšovském Týně.

„Kéž by se takových cest otevíralo více," poznamenal náměstek hejtmana Plzeňského kraje Jaroslav Bauer. „V kraji máme dva tisíce kilometrů komunikací, které jsou v havarijním stavu," dodal.