„Rodiče z Domažlic zaplatí denní taxu 125 korun, stravné pak vychází na 66 korun denně," uvedla vedoucí zařízení Šárka Strnadová. Sluníčko má nyní ještě několik volných míst. Dítě do něj nemusí chodit každý den, záleží na konkrétních potřebách rodiny.

Provoz dotuje město Domažlice. Měsíční příspěvek na dítě z Domažlic činí pro letošní rok 5000 korun měsíčně. Náklady nad tuto hranici jsou rozpočteny do denního poplatku.

Městský příspěvek těsně před Vánoci schválili domažličtí zastupitelé. Neprošly dva pozměňující návrhy, když Jan Pangrác (KSČM) navrhoval zvýšení částky na 5500 Kč a Jan Látka (ČSSD), aby pětitisícový příspěvek platil i pro rok 2015.

Složitější situace nastala rodičům, kteří nebydlí v Domažlicích. Těm město pětitisícový příspěvek neposkytne. O pomoc mohou ale požádat svůj obecní úřad.
„Synovi budou v srpnu dva roky. Počítala jsem s tím, že od září nastoupí do jeslí a já začnu na 6 hodin denně chodit do práce na zkrácený úvazek. Vydělala bych si 10 tisíc korun," popsala svoji situaci domažlickým zastupitelům maminka z Nevolic a pokračovala: „V případě, že zaplatím 7,5 tisíce jeselné za mladšího syna a tisícovku za staršího za pobyt ve školce, tak mi zbytek nepokryje ani náklady na jídlo."

Sluníčko navazuje na tradici Jeselského zařízení např. i oblíbeným ´zvykacím týdnem´. „První den je  u nás společně s dítětem maminka dvě hodiny. Druhý den je tu už samo na dvě hodiny, a tak si postupně zvyká na standardní dobu," popsala Šárka Strnadová.