Posvačit na zastřešené terase budou moci nově od září předškoláci z Poběžovic a okolí. V nově budované školce jim to umožní zcela nové vybavení, které dodá firma, která zvítězila ve výběrovém řízení.

„Budeme mít malý zahradní nábytek, který můžeme dát na terasu. Na zahradě budou průlezky a další mobiliář, na to se nyní moc těšíme, to jsme dosud neměli," zmínila některé prvky nového vybavení Lenka Pekárová, ředitelka MŠ Poběžovice.

Zbrusu nové bude i zázemí, kam děti přímo nepřichází. Kompletní moderní vybavení usnadní práci kuchařkám v kuchyni.

S elektronikou se děti setkají ve třídách. „Data projektor bude propojený s interaktivní tabulí a děti budou mít k dipozici vlastní počítač," shrnula Pekárová. V dalším vybavení se kromě nábytku na míru počítá i s didaktickými pomůckami. S instalací vybavení se začne začátkem července.

Stavbaři zatím pokračují ve výstavbě čtyř nových pavilonů. „Harmonogram počítá s dokončením stavby včetně předání díla a kolaudace objektu nejpozději 31. července," uvádí oficiální zpráva o realizaci šedesátimilionového projektu Modernizace MŠ Poběžovice. Slavnostní otevření nové mateřské školy je naplánováno na 30. srpna, Den otevřených dveří pro veřejnost by se měl konat 1.září. O dva dny později do ní nastoupí děti.


Předškoláci se svými učitelkami po dobu stavby dojíždějí do sousedního Mnichova, kde poběžovická školka působí v provizorních podmínkách v budově bývalé školy.