Mnoho lidí zanevřelo na koupání ve veřejných koupalištích ze strachu o své zdraví a raději dává přednost vlastním nebo městským bazénům.
Ačkoliv se tomu v tomto ne příliš vlídném počasí nechce věřit, voda v babylonském rybníku je ke koupání naprosto jedinečná.

„Voda je letos velice pěkná. Její teplota je i přes nepřízeň počasí devatenáct stupňů. Jakmile vysvitne sluníčko, rychle se ohřeje na třiadvacet. Někteří naši návštěvníci si koupání nenechají ujít, ať je počasí, jaké chce. Ostatní si užívají vyjížďky na loďkách,“ uvedl správce koupaliště babylon Otto Brantl.
Podle jeho slov kvalita vody odpovídá počasí.

„Pokud je delší dobu velké teplo, sinice rychleji rostou a obměna vody je menší. Kvalitu vody kontrolují hygienici každých čtrnáct dní,“ dodal správce.

Výsledky kontroly vody, jež byla provedena 7. července, jsou naprosto bez závad. Při těchto odběrech se kontroluje barva vody, obsah fenolů, minerálních olejů a povrchových látek, průhlednost vody, její reakce na PH a viditelné znečištění. Nechybí ani kontrola různých bakterií a enterokoků. I přes výborné výsledky rozborů vody na babylonském koupališti se někteří lidé přesvědčit nedají a netrpělivě očekávají až se otevře Domažlický bazén.

Otevřeno bude od srpna. V červenci se každoročně provádí celková roční údržba. V letních měsících není o bazén takový zájem. Samozřejmě existují lidé, kteří dávají přednost koupání v bazénu před přírodními koupališti. Kvalitu vody zde kontrolují domažličtí hygienici každý týden. Jednou měsíčně přijedou z Klatov a ti dělají rozbor vody ještě podrobnější. Pokud by se objevilo třeba jen nepatrná zhoršení vody, musí být okamžitě odstraněno,“ informovala deník pracovnice bazénu Zdeňka Hulová.