Během holýšovského rockového festivalu Pekelný ostrov došlo k napadení policisty, krádeži a údajně i ke znásilnění sedmnáctileté dívky.
Zda se skutečně jednalo o znásilnění, nebo bylo vše jinak, nyní zjišťují kriminalisté.

„Mohu potvrdit, že policisté přijali od mladistvé dívky oznámení o tom, že byla znásilněna během hudebního festivalu. Vzhledem k tomu, že se jedná o nezletilou osobu, nemůžeme poskytovat žádné další informace," uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Policisté museli zkrotit i na mol opilou asi třicetiletou ženu, která se poprala s policistou.
„Žena se k policistovi chovala agresivně. Musely být proto použity donucovací prostředky a ženu, která nadýchala téměř dvě promile, odvezli z festivalu rovnou na záchytku. Případ nyní šetříme jako podezření ze spáchání přestupku," popsala policistka.

Došlo i k jedné krádeži ve stanu, do něhož vnikli 25letý muž z okresu Jeseník a 28letý cizinec. Ukradli věci za více než pět tisíc. Policie už je oba dopadla.

„Roztrhli zip na uzavřeném stavu, vnikli dovnitř a odcizili dva batohy s ošacením a deset stanových kolíků," dodala Ladmanová.

Plné ruce práce měli i záchranáři. Na festivalu vyjeli celkem pětkrát. Ošetřovali nejen drobné úrazy, ale museli řešit i vážnější zdravotní problémy u účastníků rockového festivalu.

„Do nemocnice jsme převezli osmadvacetiletého muže s bolestmi břicha, jednapadesátiletého muže s poraněním dolní končetiny a čtyřiatřicetiletou ženu s křečemi jsme ošetřili a ponechali na místě," řekla mluvčí záchranářů Lenka Ptáčková.