Dorty v podobě jezírek s lekníny, navíc opatřené emblémy jízdního kola, čekaly v sobotu na tři nejlepší borce, kteří dokáží přejet dřevěnou lávku nainstalovanou přes rybník.

„Lávka je 77 metrů dlouhá a je postavenu trochu jinak než při loňském premiérovém ročníku soutěže. Letos se přihlásilo včetně mě 14 mužů. Úkolem je přejet po lávce na druhý břeh co nejpomaleji," uvedl Deníku za pořadatele Petr Selnar.

V té době již měli borci za sebou první pokus a během melodií kapely Autora se chystali na druhý. Ten ostatně čekal i na Tomáše Kulhánka, který v ní hraje na banjo.

Zatímco v I. kole dokázal lávku přejet jen loňský vítěz Jakub Selnar, ve druhém se to podařilo dalším čtyřem borcům. Nakonec skončili v pořadí Jakub Selnar, Tomáš Královec, Vítek Podestát, David Karban a Michal Podestát.

Pouhý metr po lávce ujel na kole při svém prvním pokusu Štěpán Zdráhal. Při druhém snažení skončil ve vodě stejně jako předtím, jen s tím rozdílem, že dokázal ujet 5 m.

Po ukončení soutěže zlí jazykové tvrdili, že Zdráhal tak údajně činil s úmyslem vyhrát cenu útěchy, jíž byla půllitrová láhev ´čajíčku s lodičkou´ z Božkov.

Podstatné je, že až na nějakou odřeninu všichni soutěžící ´přežili´.

Zdroj: Youtube

Výsledky

Jakub Selnar 36:47
Tomáš Královec 30:76
Vítek Podestát 22:63
David Karban 19,46
Michal Podestát 18:95
(pětice lávku přejela, čas v sekundách, dále údaje v metrech)

6. Milan Veselý 69

7. Tomáš Kulhánek 68

8. Michal Pazdera 62

9. Petr Selnar 61

10. Zdeněk Sladký 59

11. Tomáš Řezníček 30

12. Miroslav Ulman 27

13. Honza Hubený 21

14. Štěpán Zdráhal 5

Další akční fotografie z klání najdete ZDE