Jablečný moučník Veroniky Sladké vyhrál čtvrteční soutěž Moučníkování s diskotékou v domažlickém městském Domově pro seniory. Porota hodnotila osmnáct moučníků, které pekli klienti, zaměstnanci a přátelé penzionu.

Na šikovné amatérské cukrářky, které se umístily naprvních třech mísech, čekaly zajímavé ceny a pro čtvrté místo byla určena cena útěchy.
Akce byla spojena s odpolední ´diskotékou´, o jejíž náplň se  postaral Zdeněk Peroutka. Program doplnila  vystoupení taneční skupiny Hanka a Seniorského tanečního klubu.
Výsledky Moučníkování:
1. místo:
Veronika  Sladká  – Nebezpečně dobrý jablečník
2. místo:
Jarmila Kalíšková   –  Kořeněné chlebové kousky
3. místo:
Jitka Kindlmannová  – Jablečný sen

Recept Jablečníku

Suroviny:
4 vejce,
100 g cukr moučka,
6 lžic vlažné vody,
200 g polohrubé mouky,
1 prášek do pečiva,
750 g nastrouhaných jablek,
skořicový cukr,
3 vanilkové pudinky,
500 ml mléka,
500 ml zakysané smetany
(2-3 kelímky),
1 ks čokolády Margot
Postup:
Plech vyložíme pečícím papírem, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme je skořicovým cukrem.
Těsto:
Ušleháme vejce s cukrem, přidáme vlažnou vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva.
Na jablka nalijeme těsto a dáme péct na 180-200°C.
Po upečení necháme trochu vychladnout a plech obrátíme.
Jablka jsou tedy nahoře a potřeme je  náplní z pudinku a zakysané smetany.
Náplň:
Uvaříme 3 pudinky v 500 ml mléka, necháme mírně vychladnout a do mírně teplého zašleháme zakysanou šlehačku.
Na hotový moučník nastrouháme Margotku a dáme do chladu.
Moučník připravila Veronika Sladká