VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Mezi 18 moučníky vyhrál Nebezpečně dobrý jablečník

Domažlice - Premiérový ročník kulinářské soutěže Moučníkování v seniorském penzionu doprovodila diskotéka a vystoupení dvou tanečních skupin.

23.9.2012
SDÍLEJ:

POROTA vybírala z 18 druhů moučníků. Zasedli v ní zástupci obyvatel a personálu domova i účinkujících.Foto: Andrea Pelnářová

Jablečný moučník Veroniky Sladké vyhrál čtvrteční soutěž Moučníkování s diskotékou v domažlickém městském Domově pro seniory. Porota hodnotila osmnáct moučníků, které pekli klienti, zaměstnanci a přátelé penzionu.

Na šikovné amatérské cukrářky, které se umístily naprvních třech mísech, čekaly zajímavé ceny a pro čtvrté místo byla určena cena útěchy.
Akce byla spojena s odpolední ´diskotékou´, o jejíž náplň se  postaral Zdeněk Peroutka. Program doplnila  vystoupení taneční skupiny Hanka a Seniorského tanečního klubu.
Výsledky Moučníkování:
1. místo:
Veronika  Sladká  – Nebezpečně dobrý jablečník
2. místo:
Jarmila Kalíšková   –  Kořeněné chlebové kousky
3. místo:
Jitka Kindlmannová  – Jablečný sen

Recept Jablečníku

Suroviny:
4 vejce,
100 g cukr moučka,
6 lžic vlažné vody,
200 g polohrubé mouky,
1 prášek do pečiva,
750 g nastrouhaných jablek,
skořicový cukr,
3 vanilkové pudinky,
500 ml mléka,
500 ml zakysané smetany
(2-3 kelímky),
1 ks čokolády Margot
Postup:
Plech vyložíme pečícím papírem, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme je skořicovým cukrem.
Těsto:
Ušleháme vejce s cukrem, přidáme vlažnou vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva.
Na jablka nalijeme těsto a dáme péct na 180-200°C.
Po upečení necháme trochu vychladnout a plech obrátíme.
Jablka jsou tedy nahoře a potřeme je  náplní z pudinku a zakysané smetany.
Náplň:
Uvaříme 3 pudinky v 500 ml mléka, necháme mírně vychladnout a do mírně teplého zašleháme zakysanou šlehačku.
Na hotový moučník nastrouháme Margotku a dáme do chladu.
Moučník připravila Veronika Sladká

Autor: Josef Babor

23.9.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

DVOJČÁTKA MARIANA A PETRA CIFROVY
5

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

VÁCLAV A  LIBUŠE KRESLOVI vedou domažlickou restauraci Zubřina od r. 2005.

Základem je výborné jídlo a dobré pivo, lidé se pak vrací

FOTO: V Galerii bratří Špillarů byla zahájena nová výstava

Domažlice – V Galerii bratří Špillarů byla zahájena výstava práce z Mezinárodního sympozia AIC Štefle, které vznikly za rezidenčních pobytů umělců.

Nález mrtvé sestřičky se natáčel v ruinách továrny

Šumava – V neděli TV Nova odvysílá už pátý díl druhé řady Policie Modrava, který nese název Sestřička. I při jeho natáčení se událo několik perliček, o něž se s Deníkem podělil režisér a autor celého projektu Jaroslav Soukup.

Den bez aut v Domažlicích: debata, výstavy i hry

Domažlice – Pro děti i dospělé byl přizpůsoben komponovaný celodenní program pátečního Dne bez aut, který na domažlickém náměstí připravil spolek Chodsko žije. Ve stánku před radnicí si mohli příchozí vyzkoušet Kurz první pomoci zážitkem.

Do voleb zbývá měsíc, kandidátky zveřejněny

Plzeňský kraj – Za měsíc, 20. a 21. října zvolíme nové poslance. Vybírat budeme v kraji z 427 tváří.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení