Zřízení osadního výboru však nejdřív muselo schválit vedení obce.
Zastupitelé Všerub, pod něž Maxov spadá, se této aktivitě nebránili a na svém posledním zasedání tříčlenný osadní výbor Maxovským schválili.
„Je dobře, že Maxovští mají zájem o dění v obci a že se chtějí podílet na chodu své části obce. Spolupráci vítáme, proto jsme zřízení osadního výboru schválili jednohlasně," řekl starosta Všerub Václav Bernard.

Členy osadního výboru byli zvoleni Daniel Prokeš, Anna Šmejkalová a Roman Knopp s tím, že Daniel Prokeš bude zastávat funkci předsedy.
„Osadní výbor jsme v Maxově už měli. Chtěli jsme podpořit Všeruby ohledně nepřiměřené dopravy, protože nás se to také týká. Protože jsme nechtěli vystupovat jako jednotlivci, rozhodli jsme se obnovit osadní výbor," uvedl jeden z důvodů Daniel Prokeš.

Dalším je snaha o zvelebování obce.
„Maxov vypadal dlouho hodně zanedbaně. Od doby, kdy z něho byli vystěhováni Němci, se začal probouzet teprve před pár lety. My ze zde pravidelně scházíme a mluvíme o tom, jak naši obec dál zvelebovat. Musím říci, že pan starosta je super a za tu dobu, co je ve funkci se povedlo udělat spoustu věcí. Byl například zveleben původní hřbitov. Na návsi se zboural starý včelín, pozemky u kostela a v bývalých kasárnách se srovnaly. Pan starosta se snaží korigovat nepříliš pořádkumilovné občany, kteří bydlí hned vedle kostela. Udělala se i pro nás velmi zásadní věc a tou je oprava silnice. My se jako osadní výbor nyní snažíme být nápomocni zastupitelům ve vyjednávání s majitelem rozpadlého objektu vedle kostela, který je nebezpečný a hyzdí střed Maxova," dodal Prokeš.