„Nabídku jsem dostal. Ještě jsem se nerozhodl, zda ji přijmu," popsal aktuální stav oslovený uchazeč.

Město Domažlice je jediným společníkem společnosti Správa sportovních zařízení Města Domažlice. Výběrové řízení vyhlásila radnice z důvodu odchodu současného ředitele Rostislava Hlaváče do důchodu. Nový jednatel by měl do společnosti nastoupit k 1. květnu.

Z dvanácti uchazečů v konkurzu tři postoupili do nejužšího finále. Vítězem byl 11. února jmenován Jiří Brož.

„Mezi nejdůležitější body výběrového řízení patřilo popsání koncepce rozvoje a řízení sportovišť," uvedl místostarosta Karel Štípek.

„S ohledem na rozdíly v pojetí výkonu pozice jednatele, které se projevily při finálních jednáních, jsem se rozhodl  pozici jednatele nepřijmout," konstatoval Jiří Brož.

„Novému jednateli bych  rád popřál  hodně úspěchů v této odpovědné pozici a členům Rady města Domažlice poděkoval za korektní jednání," doplnil Brož.

Zatímco dosud do kompetence jednatele SSZ patřil zejména provoz Zimního stadionu, nový šéf bude řídit i Sportovní halu ve Fügnerově ulici. Ta se městským majetkem stala k 1. lednu letošního roku, když ji město odkoupilo od TJ Jiskra.

„Vedení města od nového jednatele očekává udržení zájmu veřejnosti o sportoviště, zvýšení spokojenosti pronájemců sportovních ploch  a třeba i nalezení dalších sponzorů, kteří by mohli vylepšit finanční hospodaření společnosti," shrnul místostarosta Štípek.

Dodal, že radnice očekává i to, že se novému jednateli podaří zachovat současnou výši vstupného a cen za pronájem ledu na Zimním stadionu a že se zdárně vyrovná s dalšími jednotlivými problémy,  mezi které patří mj. špatný stav sociálního zařízení a sprch ve sportovní hale.